ΑΚΕΛ: Πώς γίνεται ο Πρόεδρος να σιωπά μπροστά στα σχέδια του Ισραήλ;

Aνακοίνωση σχετικά με τα «σχέδια του Ισραήλ» για «εθνοκάθαρση» και τη στάση της Κύπρου, εξέδωσε το ΑΚΕΛ

Αρχικά αναφέρει τα εξής: «Πέραν από τα συνεχιζόμενα επί τρεις μήνες μαζικά εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, καθημερινά αποκαλύπτονται οι περαιτέρω σχεδιασμοί της ισραηλινής κυβέρνησης. Η διεθνής κοινότητα αλλά ακόμα και παραδοσιακοί υποστηρικτές του Ισραήλ καταδικάζουν τις  απαράδεκτες δηλώσεις

του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου και των υπουργών του Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και Μπεζαλέλ Σμότριχ αντίστοιχα, για «εθελοντικό εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας».  Υπάρχουν δημοσιεύματα για μυστικές διαπραγματεύσεις Ισραηλινών αξιωματούχων για εκτοπισμό κατοίκων της Γάζας στο Κονγκό και σε άλλες χώρες.  Τέτοιες προθέσεις ισοδυναμούν με σχεδιασμό εθνοκάθαρσης κατά του παλαιστινιακού λαού».

Σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης, το ΑΚΕΛ την κατηγορεί ότι «εξακολουθεί να τηρεί σιωπή ακόμα και τώρα». 

«Πέραν από τους ασπασμούς μεταξύ Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Β. Νετανιάχου και την έκφραση πλήρους στήριξης σε αυτόν, η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εκφράσει τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου.  Την ώρα που σειρά κρατών, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, αλλά ακόμα και στενοί σύμμαχοι του Ισραήλ έχουν καταδικάσει αυτές τις προκλητικές δηλώσεις, τι εμποδίζει τον κ. Χριστοδουλίδη και την κυβέρνηση του να προβουν σε δήλωση καταδίκης; Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος μιας χώρας που μέρος της τελεί υπό ξένη κατοχή και ο λαός της έχει υποστεί βίαιο εκτοπισμό να σιωπά;», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Έρευνας, Φίλιππος Χατζηζαχαρία

Keywords
Τυχαία Θέματα