Αλλάζουν τις λίμο οι Υπουργοί και πιάνουν ηλεκτρικά-Τι θα γίνει με τον Πρόεδρο

Για την αντικατάσταση των προεδρικών λιμουζινών με ηλεκτρικά οχήματα μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Υπουργός Μεταφορών.

Εισαγωγικά ο Αλέξης Βαφεάδης είπε πως ο ίδιος έχασε τη λιμουζίνα του και πλέον κυκλοφορεί με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. «Η ιδέα είναι ότι μπορεί να υπάρξει ασφάλεια και η ίδια άνεση με ένα μικρότερο αυτοκίνητο αμιγώς ηλεκτρικό που να συνάδει

και με την πράσινη ασφάλεια».

Εξηγώντας την περίπτωση της προεδρικής λιμουζίνας, ο Υπουργός Μεταφορών εξήγησε ότι στην περίπτωση του Προέδρου υπάρχουν άλλες προδιαγραφές ασφάλειας. Το όχημα του Προέδρου δεν θα αντικατασταθεί είπε ο Υπουργός.

Διαβάστε επίσης: «Ό,τι έγινε, έγινε…» - Τα βρήκαν αγρότες και Κυβέρνηση – Οι αποφάσεις

Για τα υπόλοιπα αναμένεται έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για να βγει το Υπουργείο Μεταφορών σε προσφορές. «Η αντικατάσταση εντάσσεται σε ένα κρατικό σχέδιο της πράσινης μετάβασης το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μεταφορά των οχημάτων για τους αξιωματούχους με λιγότερο ρυπογόνα οχήματα.

Το αρμόδιο τμήμα, αυτό των Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών ανέφερε ότι εξάντλησαν και την ωφέλιμη ζωή τους όσο αφορά τα χιλιόμετρα (σ.σ τα πιο παλιά οχήματα).

Τα καινούργια οχήματα, που αποκτήθηκαν το 2020 θα δοθούν προς αντικατάσταση των παλαιότερων οχημάτων. Το όλο εγχείρημα στοχεύει να μην στοιχήσει περισσότερο από την προηγούμενη προκήρυξη», είπε.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Αλέξη Βαφεάδη στο βίντεο πιο κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα