Αλτούν: «Θ αποδείξουμε τα εγκλήματα πολέμου και τη γενοκτονία Ισραήλ στη Γαζα»

«Δεν μπορεί κανείς να μείνει αδιάφορος στις εκστρατείες παραπληροφόρησης του Ισραήλ γιατί θα οδηγούσε στην εξομάλυνση των εγκλημάτων του», δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος διευθυντής επικοινωνίας.

Μιλώντας σε πάνελ που διοργανώθηκε από το Anadolu, ο Fahrettin Altun είπε: «Με γεγονότα όπως αυτό, τη δουλειά που κάνουμε στο πεδίο και τις εικόνες που συλλέγουμε, θα τεκμηριώσουμε τις σφαγές του Ισραήλ όχι ως «υποτιθέμενες» αλλά ως «συγκεκριμένες αποδείξεις, αποδεδειγμένα εγκλήματα

πολέμου». Η προσπάθειά μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

«Σήμερα, το Ισραήλ διαπράττει ένα μεγάλο έγκλημα γενοκτονίας στη Γάζα. Το Ισραήλ έχει διαπράξει και συνεχίζει να διαπράττει πολλά σοβαρά εγκλήματα που αναγνωρίζονται βάσει του Καταστατικού της Ρώμης, ιδίως γενοκτονία.

«Η γενοκτονία δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα μαζικής δολοφονίας. Η γενοκτονία είναι μια συνολική επίθεση στην υλική και πνευματική ύπαρξη ενός λαού. Το Ισραήλ όχι μόνο σφαγιάζει τους ανθρώπους που ζουν στη Γάζα συλλογικά, αλλά και διαπράττει μια πολιτιστική γενοκτονία για να καταστρέψει την πνευματική ύπαρξη της περιοχής», πρόσθεσε.

«Το Ισραήλ προσπαθεί να εξαλείψει εντελώς την ύπαρξη ενός λαού με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα έθιμα και ολόκληρη τη μνήμη του. Οι ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή της Ράφα, όπου οι άνθρωποι οδηγήθηκαν από το Ισραήλ υπό το πρόσχημα της λεγόμενης ασφαλούς ζώνης, τις τελευταίες ημέρες, αποτελούν κραυγαλέο παράδειγμα της πολιτικής γενοκτονίας του. Σήμερα, το ανθρωπιστικό δίκαιο αγνοείται και παραβιάζεται εντελώς από το Ισραήλ στη Γάζα», είπε ο Altun.

Ο τούρκος αξιωματούχος επέστησε επίσης την προσοχή στη σημασία του βιβλίου του Anadolu που περιέχει φωτογραφίες «που αποδεικνύουν τα ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα, το οποίο παρουσιάστηκε στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ)».

Υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες του Ισραήλ να αποκρύψει τις σφαγές του στη Λωρίδα της Γάζας, ο Altun είπε: «Για τον σκοπό αυτό, το Ισραήλ επιδιώκει μια συνολική εκστρατεία παραπληροφόρησης, ενορχηστρωμένη από το ίδιο το κράτος, για να εξομαλύνει τη βαρβαρότητα και τη βαρβαρότητα που επιβάλλει στους Παλαιστίνιους, ιδιαίτερα στη Γάζα».

«Εάν δεν ευαισθητοποιηθούμε, οι αλήθειες και τα γεγονότα θα αντικατασταθούν από ψέματα και ψεύτικες ειδήσεις. Εάν  δεν ευαισθητοποιηθούμε, θα είχαμε ομαλοποιήσει τα εγκλήματα του Ισραήλ και θα είχαμε αποτρέψει την τιμωρία του», πρόσθεσε.

«Το κέντρο μας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης έχει αποκαλύψει σχεδόν 200 προσπάθειες παραπληροφόρησης από το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου», είπε ο Altun, αναφερόμενος στη Διεύθυνση του Κέντρου Επικοινωνιών της Τουρκίας για την Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης.

Ο Altun υπενθύμισε ότι το Ισραήλ στοχεύει άμεσα και δολοφονεί δημοσιογράφους που προσπαθούν να μεταφέρουν την αλήθεια στην περιοχή. «Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι το 75% των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν το 2023 έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα».

Μέχρι στιγμής, 130 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου του εικονολήπτη του Anadolu Montaser Al-Sawaf, πρόσθεσε.

«Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να αποτρέψουμε τις δραστηριότητες του Ισραήλ που στοχεύουν στην απόκρυψη της αλήθειας και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το να πετύχουν», είπε ο Altun. «Δυστυχώς, ενώ καταβάλλουμε αυτές τις προσπάθειες, σημαντικό μέρος των δυτικών μέσων ενημέρωσης καταβάλλουν επίσης έντονες προσπάθειες για να πραγματοποιήσουν τις σφαγές του Ισραήλ  αόρατες».

Πάνελ για τη Γάζα

Το Anadolu φιλοξένησε την Τρίτη ένα πάνελ που συζήτησε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ, τα οποία αναλύθηκαν μέσα από το πρίσμα του διεθνούς ποινικού δικαίου.

Η επιτροπή, που ονομάστηκε «Η Γενοκτονία στη Γάζα: Νέα στοιχεία», πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Anadolu στην πρωτεύουσα Άγκυρα και εξέτασε εκτενώς όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) στη Χάγη της Ολλανδίας.

Στο πάνελ συμμετείχαν δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί.

Οι εικόνες συγκεντρώθηκαν σε ένα βιβλίο με τίτλο «Evidence» και παρουσιάστηκαν στο κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα