Ερντογάν: Ζούμε μία από τις πιο περήφανες ημέρες στην αμυντική μας βιομηχανίας

"Η Τουρκία άφησε πίσω της άλλο ένα κρίσιμο κατώφλι στο δρόμο της προς την παραγωγή δικών της μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς", δήλωσε πριν από λίγο σε προεκλογική ομιλία στο Αφιόνκαραχισάρ, χαιρετίζοντας την πρώτη επιτυχή δοκιμαστική πτήση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους ΚΑΑΝ σήμερα το πρωί.

"Σήμερα ζήσαμε μια από τις περήφανες ημέρες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση", ανέφερε, αφήνοντας στη συνέχεια αιχμές στην αντιπολίτευση που δεν πίστεψε ότι θα πραγματωθεί το έργο.

"Το εθνικό μαχητικό

αεροσκάφος μας συναντήθηκε με τους ουρανούς παρά την δυσπεψία εκείνων που είπαν ότι "μοιάζει με καλοριφέρ" και των συνεργατών τους, που προσπάθησαν να υπονομεύσουν το σχέδιο KAAN".

“Έρχονται κι άλλα… Περιμένετε και θα δείτε!”

Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε και νέα ‘εναέρια’ επιτεύγματα.

"Το βλέπετε, σωστά; Αυτή τη στιγμή, αυτή τη στιγμή, βλέπετε το ΚΑΑΝ, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα που θα έρθουν. Κατασκευάσαμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη; Εμείς δεν φτιάξαμε τον Ακιντζί; Περιμένετε να δείτε τι θα ακολουθήσει. Αυτό το Κόκκινο Μήλο φέρει την ίδια βόμβα με το F-16. Πρώτα ο Αλλάχ θα φτιάξουμε ακόμη περισσότερα.

Το Kaan που βλέπετε εδώ είναι ακριβώς όπως το F-16. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ταχεία ολοκλήρωση και των άλλων δοκιμών του ΚΑΑΝ μας, το οποίο εμπνέει εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς. Κατά την προσεχή περίοδο, θα συνεχίσουμε να δίνουμε νέα καλά νέα στο έθνος μας στην αμυντική βιομηχανία", είπε.

“Θέλω να σας ακούσουν μέχρι το Αιγαίο”

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε και προεκλογικά μηνύματα σήμερα, αντλώντας παραδείγματα από την ιστορία του Μικρασιατικού πολέμου.

“Το Αφιόν, που χθες έγραψε έπος με την υπεράσπιση της πατρίδας στον εθνικό αγώνα, σήμερα υπογράφει ένα νέο έπος προστατεύοντας την εθνική βούληση”, είπε, κάνοντας έμμεση αναφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται.

“Ξεπεράσαμε μαζί σας τα εμπόδια που τέθηκαν μπροστά μας. Προστατεύσαμε μαζί τη δημοκρατία μας από την κηδεμονία. Χαλάσαμε τα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών μαζί σας. Συντρίψαμε τα κεφάλια των τρομοκρατικών οργανώσεων μαζί σας”, είπε.

“Τώρα θέλω να φωνάξετε τόσο δυνατά από εδώ, ώστε να μη μείνει κανείς που δεν σας άκουσε από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Είμαστε έτοιμοι; Είμαστε έτοιμοι; Αφιόν, είμαστε έτοιμοι για τον Τουρκικό Αιώνα στις 31 Μαρτίου;”, ρώτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεσηκώνοντας το πλήθος.

Διαβάστε επίσης:

ΚΑΑΝ: Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος

Τουρκικά ΜΜΕ: Έκανε «θραύση» στην Ελλάδα και την Κύπρο η πρώτη πτήση του ΚΑΑΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα