Αμείωτη η ένταση στη Γάζα και στην Ιερουσαλήμ

Για όγδοη συνεχή ημέρα συνεχίσθηκαν και χθες διαδηλώσεις νεαρών Παλαιστινίων κατά μήκος του φράχτη που διαχωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από την ισραηλινή μεθόριο στο νότιο Ισραήλ. Χθες σκοτώθηκε από ισραηλινά στρατιωτικά πυρά ένας ένοπλος νεαρός Παλαιστίνιος, που εντοπίσθηκε να πλησιάζει τον φράχτη κινούμενος προς τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, Παλαιστίνιος οδηγός

ΙΧ οχήματος προέβη σε ελιγμό τραυματίζοντας Ισραηλινό αστυνομικό με πολιτικά, πλησίον του σημείου ελέγχου της Καλάντια, βορείως της Ιερουσαλήμ. Ο Παλαιστίνιος συνελήφθη και ο Ισραηλινός αστυνομικός νοσηλεύθηκε με ελαφρά τραύματα.

Τέλος, χθες βράδυ 19χρονος Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι κατά 20χρονου Ισραηλινού σε στάση του τραμ σε βόρεια συνοικία της Ιερουσαλήμ. Ενοπλος Ισραηλινός πολίτης, που βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, πυροβόλησε και σκότωσε τον 19χρονο, ενώ ο Ισραηλινός τραυματίας νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η χορήγηση αδειών εισόδου προς το Ισραήλ σε κατοίκους της Γάζας που εργάζονται στο Ισραήλ, τουλάχιστον έως το πέρας της εβραϊκής νηστείας του Γιόμ Κιπούρ, την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης, συνεχίζεται η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης Παλαιστινίων κατοίκων της Δυτικής Όχθης προς την ισραηλινή επικράτεια όσο θα διαρκεί η τρέχουσα περίοδος των εβραϊκών θρησκευτικών γιορτών, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί οι πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενες ένοπλες παλαιστινιακές ενέργειες κατά ισραηλινών στόχων. Τελεί σε εφαρμογή σύσταση των τοπικών αρχών ασφαλείας προς όσους πολίτες κατέχουν νόμιμη άδεια οπλοφορίας, να οπλοφορούν κατά τις μετακινήσεις τους.

Διαβάστε επίσης: Η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για «εθνοκάθαρση και μαζικές θηριωδίες»

Keywords
Τυχαία Θέματα