ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ

Γιατί σήμερα είμαστε όλοι Γάλλοι
Η τρομοκρατία είναι ασύμμετρη απειλή, που δεν γνωρίζει σύνορα. Αποδεικνύεται με την ανατίναξη του ρωσικού αεροπλάνου πάνω από το Σινά, με βόμβα που εμφανώς τοποθέτησαν ισλαμιστές τρομοκράτες. Επιβεβαιώνεται με την αιματηρή πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Όταν γίνεται ένας πόλεμος, υποτίθεται πως υπάρχουν κανόνες διεξαγωγής του, τους οποίους οι εμπόλεμοι καλούνται να σέβονται, αν μπορεί να υπάρξει σεβασμός στην αγριότητα και στη βαρβαρότητα του πολέμου. Όταν, όμως, εκδηλώνεται μια τρομοκρατική ενέργεια, δεν ξέρει κανείς αρχικά ποιος και γιατί τη

διέπραξε. Μέχρι που κάποιος ν' αναλάβει την ευθύνη.

Έτσι έγινε με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι. Δεκάδες αθώοι πλήρωσαν με θάνατο την πολιτική της χώρας τους κατά του ΙΚ. Όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι συμπαραστεκόμαστε στην οδύνη των συγγενών και στην οργή των Γάλλων. Η πολιτική της Γαλλίας στη Μέση Ανατολή και έναντι του ΙΚ δεν δικαιολογούν την σφαγή αμάχων σε εστιατόρια και στάδια. Αν οι δολοφόνοι τζιχαντιστές είναι… μάγκες, να αντιμετωπίσουν τον γαλλικό στρατό στο πεδίο της μάχης. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ πολέμου και τρομοκρατίας. Μπορεί να αναλύσει κανείς εκτενώς την πολιτική των κρατών αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί τους τρομοκράτες επειδή είναι θρασύδειλοι, άνανδροι και βάρβαροι. Γι’ αυτό και η πολιτισμένη ανθρωπότητα δηλώνουμε όλοι Γάλλοι, όπως δηλώνουμε Ρώσοι ή Αμερικανοί, όταν η τρομοκρατία τούς πλήττει.
Σ.Ι.

«Κύματα τζιχαντιστών θα κατακλύσουν την Ευρώπη»
Μιαν ασυνήθιστη προειδοποίηση στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο απηύθυνε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι οι «συνεχείς προσπάθειες» από Ευρωπαίους αξιωματούχους να διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ελέγξει τα σύνορά της και να κρατήσει έξω τους τζιχαντιστές που επιχειρούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «The Times», ο Υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «bullying» από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο με σκοπό να αναγκάσουν την Ελλάδα σε «μια πλήρη και ολοκληρωτική οικονομική παράδοση».

«Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι διατηρώντας την Ελλάδα σταθερή, το μέτωπο της Δύσης κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι ασφαλές. Αλλά αν εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη, κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης», πρόσθεσε ο Π. Καμμένος. «Αν αυτά τα κύματα μεταναστών αυξηθούν, τότε η απειλή των εισερχόμενων εξτρεμιστικών στοιχείων δεν θα αυξηθεί μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Δύσης», προειδοποίησε ο Π. Καμμένος. Ακούει η Ευρώπη; Αν δεν ξυπνήσει ούτε και τώρα, θα πληρώσει πανάκριβο τίμημα.
Σ.Ι.

Τα φώτα δεν πρέπει να σβήσουν!
Ραντεβού στο Παρίσι δεν δίνουν πια μόνο οι ερωτευμένοι και οι ρομαντικοί. Τώρα δίνουν εκεί ραντεβού οι ισλαμιστές τρομοκράτες για να σκορπίσουν με πρωτοφανή βαρβαρότητα τον θάνατο σε ανυποψίαστους ανθρώπους. Και να επιβάλουν το σκοτάδι του τρόμου. Όμως τα φώτα δεν πρέπει να σβήσουν στην «Πόλη του Φωτός». Ούτε και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι τζιχαντιστές του σκότους και του αίματος, δεν θα νικήσουν. Δεν μπορούν να σκοτώσουν την ελευθερία. Ούτε τον πολιτισμό. Η επίθεση των τρομοκρατών στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής ήταν επίθεση εναντίον όλης της πολιτισμένης ανθρωπότητας. Γι’ αυτό και σύσσωμη η ανθρωπότητα πρέπει να δώσει τη συντονισμένη απάντησή της σ’ αυτούς τους παρανοϊκούς. Δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή τους. Διότι πώς αντιμετωπίζεις έναν αδίστακτο δολοφόνο που δεν τον νοιάζει αν σκοτωθεί ο ίδιος ζωσμένος εκρηκτικά, πιστεύοντας ότι έτσι θα πάει ολόισια στον μουσουλμανικό παράδεισο; Οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι θα πρέπει να συντονιστούν καλύτερα, ώστε να αποδώσει η κοινή προσπάθειά τους για εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους. Αλίμονο αν οι ισχυρότερες δυνάμεις του πλανήτη δεν μπορέσουν από κοινού να ξεριζώσουν αυτήν την απειλή για την ανθρωπότητα. Παράλληλα, όμως, με τη στρατιωτική δράση, επείγει να βρουν πολιτική λύση στο πρόβλημα της Συρίας, το οποίο δίνει δυναμική στο Ισλαμικό Κράτος. Στο μεταξύ, όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι ας βροντοφωνάξουμε με ένα στόμα προς τους τρομοκράτες: Je suis Paris!
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Πιάστε ψαλίδι, λέει ο Πρόεδρος
Σε κούρεμα δανείων προτρέπει τις τράπεζες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των Τραπεζών και τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «στόχος είναι, επιτέλους, να υπάρξουν και οδηγίες και αποφασιστικότητα από πλευράς τραπεζών, οι οποίες με τη θέσπιση νομοθεσίας για πώληση πακέτων δανείων σίγουρα είναι έτοιμες να δεχθούν μειώσεις ή εκπτώσεις στα δάνεια. Θα πρέπει, συνεπώς, να δούμε πώς είναι δυνατόν με τις αναδιαρθρώσεις -που να αποτελούν πραγματικές αναδιαρθρώσεις- να δώσουμε την ευκαιρία ανακούφισης στους οφειλέτες για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν προκύψει και σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης». Έτσι, λοιπόν, οι εκπρόσωποι των τραπεζών, που θα ανηφορίσουν αυτές τις μέρες στο Προεδρικό, αναμένεται να πάρουν μερικά μαθήματα... μπαρμπερικής τέχνης από τον Πρόεδρο, ο οποίος έχει αποκτήσει πλέον μοναδικές σχετικές εμπειρίες. Το αν θα εφαρμόσουν κιόλας την προτροπή του Προέδρου και να ρίξουν ένα κουρεματάκι στα δάνεια, τουλάχιστον εκείνων που δεν μπορούν λόγω της κρίσης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θα αναμένουμε να το δούμε. Δεν αρκεί να βγει μόνο η Κύπρος από το μνημόνιο της Τρόικας. Πρέπει να βγουν και οι πολίτες από τα μνημόνια της... Τραπεζόικας!
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Ο τζιχαντιστής θα χτυπήσει τους τζιχαντιστές;
Αυτό κι αν είναι από τα άγραφα και πρωτοφανή: Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ εκλιπαρούν και γλείφουν κυριολεκτικά τον ακραίο και σεσημασμένο τζιχαντιστή, Ερντογάν, να βοηθήσει ώστε οι Σύροι και άλλοι πρόσφυγες να παραμείνουν στην Τουρκία. Και τι κάνει ο σουλτάνος; Τους εκβιάζει κανονικά, κατά πάγια τουρκική πρακτική, και τους απομυζά δισεκατομμύρια. Όχι μόνο αυτό. Παράλληλα έγινε στην Αττάλεια η Σύνοδος των G20, στην οποία μετέχει και η Τουρκία. Είναι να διερωτάται κάθε άνθρωπος που ακόμα διατηρεί σώας τα φρένας:

Η Τουρκία και ειδικά ο σουλτάνος κατηγορήθηκαν απ' όλα τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά Μέσα, ακόμα και από κρατικούς αξιωματούχους, πως αντί να μάχονται κατά των δολοφόνων του Ισλαμικού Κράτους, τους βοηθούσαν με χρήματα, όπλα, ενώ αγοράζουν στη μαύρη αγορά το πετρέλαιο που οι τζιχαντιστές κλέβουν από τη Συρία. Είναι επίσης γεγονός πως ο γιος του Ερντογάν επισκέφθηκε σε τουρκικό νοσοκομείο ανώτατο στέλεχος του ΙΚ. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, με αφορμή την παθητικά εξοργιστική στάση του Ερντογάν στην υπόθεση της Κομπανί, απαίτησαν την εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και την παρεμπόδιση της ένταξής της στην Ε.Ε. Ιδού, όμως, που ξανά η χώρα του Αττίλα γίνεται απαραίτητη στους δυτικούς. Και ιδού που καλείται ένας ορκισμένος τζιχαντιστής, ο Ερντογάν, να συμβάλει στην κατανίκηση των τζιχαντιστών που ο ίδιος ενισχύει. O tempora o mores!
Σ.Ι.

Keywords
Τυχαία Θέματα