Αναφορά στον θάνατο του πρώην Βουλευτή Δώρου Χριστοδουλίδη έκανε η ΠτΒ

Στον θάνατο του πρώην Βουλευτή Δώρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 2 Απριλίου σε ηλικία 78 ετών, αναφέρθηκε, προ ημερησίας διατάξεως, κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη, η Πρόεδρος του Σώματος Αννίτα Δημητρίου, η οποία εκ μέρους του κοινοβουλίου εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι ο Δώρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος

γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1946 και σπούδασε ιατρική, με ειδικότητα στην καρδιολογία, «διακρινόταν από νεαρή ηλικία για τη συμμετοχή του στα κοινά, από τη θέση του στην ΕΔΟΝ Λάρνακας μέχρι και τη δράση του στην αντίσταση στην πόλη του».

Πρόσθεσε ότι «πολέμησε με θάρρος το 1974 στον Πενταδάχτυλο και διακρινόταν πάντοτε για τον δυναμισμό του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του».

Ανέφερε ότι διετέλεσε Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας με το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις από το 1991 έως και το 2006 και πρόσθεσε πως κατά την κοινοβουλευτική του θητεία ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

«Ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Δημογραφίας, τρίτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, Υγείας και Οικογενειακών Υποθέσεων, καθώς και αντιπρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στον ίδιο οργανισμό», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι το 2003 ορίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ανέφερε ότι από την 1η Μαΐου 2004, ημέρα ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι τις 19 Ιουλίου 2004, ημέρα ανάληψης των καθηκόντων των νέων Ευρωβουλευτών που εξελέγησαν στις πρώτες ευρωεκλογές που συμμετείχε η Κύπρος, διετέλεσε Ευρωβουλευτής.

Είπε ακόμη ότι ως Ευρωβουλευτής εντάχθηκε στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς-Βόρειας Πράσινης Αριστεράς.

Τέλος, η κ. Δημητρίου κάλεσε την Ολομέλεια του Σώματος να τηρήσει μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του πρώην Βουλευτή Δώρου Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε επίσης: Κηδεύτηκε ο Δώρος Χριστοδουλίδης

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναφορά, Βουλευτή Δώρου Χριστοδουλίδη, ΠτΒ,anafora, voulefti dorou christodoulidi, ptv