Να μην τινάξει στον αέρα τη συνάντηση με Γκουτέρες ζητά από Τατάρ το ΡΤΚ

«Δεν έχετε την πολυτέλεια να τινάξετε στον αέρα τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα» αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση για το Κυπριακό το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), απευθυνόμενο στον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, λίγο πριν από τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη γραπτή ανακοίνωσή του, το ΡΤΚ τονίζει ότι οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Τατάρ είναι γεμάτες αντιφάσεις και μπορεί να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι οι Τουρκοκύπριοι

δεν επιθυμούν λύση. Αναφέρεται ότι ο κ. Τατάρ εξέφρασε τους όρους της «κυριαρχική ισότητα» και του «ίσου διεθνούς καθεστώτος» από τη μία πλευρά, ενώ αγνοεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ από την άλλη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι το ΡΤΚ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να γίνει η Κύπρος ένα νησί ειρήνης.

Τονίζει την ανάγκη να ξεπεραστεί η στασιμότητα μετά την αποτυχία του 2017 στο Κραν Μοντανά. Επισημαίνεται επίσης, η σημασία των επαφών του ΓΓ ΟΗΕ με τους ηγέτες.

Προειδοποιώντας ότι η προβολή από τον κ. Τατάρ επιχειρημάτων που δεν συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας θα αφήσουν την τ/κ πλευρά σε δύσκολη θέση και υπενθυμίζοντας την εντολή του ΟΗΕ για μια ομοσπονδιακή λύση, το ΡΤΚ αναφέρει ότι status quo είναι απαράδεκτο. Επίσης, ζητά να μην γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης η πολιτική ισότητα και η εκ περιτροπής προεδρία. 

Διαβάστε επίσης: Τατάρ: «Θα εξηγήσω στον ΓΓ του ΟΗΕ τις πραγματικότητες της Κύπρου»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκουτέρες, Τατάρ, ΡΤΚ,gkouteres, tatar, rtk