Αναζητούν 22 Σύριους μετανάστες «που εισήλθαν παράνομα» στα κατεχόμενα

Η Kıbrıs (06.06.20), σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Αγνοούνται 22 μετανάστες», γράφει ότι η αποσχιστική «αστυνομία» προχώρησε στη σύλληψη του Αντέμ Γιολτσιού, καπετάνιου του πλοιαρίου που μετέφερε παράνομα 22 Σύριους μετανάστες στα κατεχόμενα οι οποίοι εισήλθαν στις κατεχόμενες περιοχές το βράδυ της 4ης Ιουνίου από τις ακτές κοντά στο Σεριανοχώρι και την Αγία Ειρήνη.

Σύμφωνα

με την εφημερίδα, ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον «δικαστηρίου» το οποίο εξέδωσε διάταγμα για τριήμερη προσωποκράτηση του. Ωστόσο, η αποσχιστική «αστυνομία» αναζητεί τους 22 Σύριους μετανάστες. Πρόκειται για 2 παιδιά, 3 γυναίκες και 16 άντρες.

Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, η Kıbrıs (07.06.20) γράφει ότι συνεχίστηκαν και την Κυριακή όλη μέρα οι έρευνες από τη λεγόμενη αστυνομία για τον εντοπισμό των 22 Σύριων μεταναστών χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα. Η εφημερίδα γράφει ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι Σύριοι μετανάστες πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές. Επικαλούμενη πληροφορίες από τον Ελληνοκυπριακό Τύπο, η εφημερίδα κάνει λόγω για 30 περίπου μετανάστες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας για παράνομη είσοδο μέσω της Αθηαίνου.

Διαβάστε επίσης: 

«Πυρά» Κυπριανού κατά ΚΙΣΑ-Πολυκάρπου - Frontex και «ρατσισμός Κυπρίων» (VID)

«Αντιμεταναστευτικές μονάδες» με Τρίπολη φτιάχνει αιφνιδίως η Μάλτα (VID-ΦΩΤΟ)

Η τελευταία έκθεση της Europol για τη λαθροδιακίνηση μεταναστών: Επιβεβαίωση της εμπλοκής της Τουρκίας - Αναφορές σε Κύπρο και Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναζητούν 22 Σύριους,anazitoun 22 syrious