«Ανοικτή» κατηγορία για τρανς κολυμβητές σε αγώνες στο Βερολίνο

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κολύμβησης, (World Aquatics) θα παρουσιάσει μια «ανοικτή κατηγορία» σε Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βερολίνο τον Οκτώβριο για τρανς αγωνιζόμενους, ανακοίνωσε το κυβερνών σώμα την Τετάρτη.

Το «πιλοτικό έργο» θα είναι το πρώτο του είδους του σε Παγκόσμια Κύπελλα κολύμβησης.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το World Aquatics, παλαιότερα γνωστό ως FINA, ψήφισε το 2022 την απαγόρευση των τρανσέξουαλ αθλητών, από άντρες σε γυναίκες, να

συμμετέχουν σε γυναικείες διοργανώσεις σε μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για την δημιουργία ανοιχτής κατηγορίας.

Στο Βερολίνο, η ανοιχτή κατηγορία θα προσφέρει αγώνες 50 μέτρων και 100 μέτρων σε όλες τις διαδρομές κολύμβησης, αλλά η World Aquatics είπε ότι αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χουσέιν αλ-Μουσάλλαμ, δήλωσε ότι «δεσμεύτηκαν» να διερευνήσουν την δημιουργία μιας ανοιχτής κατηγορίας κατά την ενημέρωση των απαιτήσεων καταλληλότητας το 2022.

Το διοικητικό όργανο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η δημιουργία της κατηγορίας έδειξε την «αταλάντευτη δέσμευσή του για την συμμετοχή, καλωσορίζοντας κολυμβητές κάθε φύλου και ταυτότητας φύλου».

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, Κάι Μόργκενροθ,  δήλωσε ότι «το Βερολίνο είναι ενθουσιασμένο που υπερασπίζεται αυτήν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία».

«Είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε μια διοργάνωση όπου οι κολυμβητές μπορούν να αγωνιστούν χωρίς εμπόδια», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα