Αντιδράσεων συνέχεια για το γήπεδο Ταξίμ στην νεκρή ζώνη

Σύμφωνα με τη Kıbrıs (21.01.23), o λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα συζητήσει τη σχετική συμφωνία που αφορά στο γήπεδο «Ταξίμ» στην νεκρή ζώνη, με τον Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ. 

«Το καθήκον μας είναι να αφαιρέσουμε αυτά τα εμπόδια. Αν δεν τα αφαιρέσουν αυτοί, θα τα αφαιρέσουμε εμείς. Εάν συμφωνήσουμε, συμφωνήσαμε. Εάν όχι, θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί», δήλωσε,

σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Ερτουγρούλογλου σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδας,.

Υπενθυμίζοντας ότι είχαν κάνει μια συμφωνία με τον Στιούαρτ όσον αφορά στο «ιστορικό γήπεδο Ταξίμ», όπως το αποκάλεσε, ο Ερτουγρούλογλου πρόσθεσε και τα εξής: 

«Είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Στιούαρτ. Τώρα αυτός δεν είναι εδώ. Και δεν θα ήταν σωστό από δικής μας πλευράς να προχωρήσουμε σε κάποιο βήμα εν τη απουσία του. Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα με τον κ. Κόλιν Στιούαρτ. Θεωρώ ότι μετά την συνάντηση που θα έχουμε θα συμφωνήσουμε, αλλά αν δεν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτά που έγιναν. Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται». 

Υπογραμμίζοντας ότι ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ θα έρθει στο νησί την ερχόμενη εβδομάδα, ο Ερτουργούλογλου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος την ίδια μέρα θα μεταβεί στο Ουζμπεκιστάν. 

Διαβάστε επίσης: Επικρίσεις ψευδοκράτους σε ΟΥΝΦΙΚΥΠ για αποκλεισμό εισόδου στο γήπεδο Ταξίμ

Κιοπρουλού: «Θα ληφθούν όλα τα μέτρα από τους υπεύθυνους ασφάλειας» 

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Halkın Sesi (21.01.23), ο «υφυπουργός εξωτερικών», Κεμάλ Κιοπρουλού ανακοίνωσε ότι «η διέλευση προς το γήπεδο Tαξίμ της Τσετίνκαγια θα γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο», όπως ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργήσουν «μηχανισμό ελέγχου στις σκάλες που οδηγούν και στις δύο εισόδους του γηπέδου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κιοπρουλού δήλωσε επίσης ότι  «ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους υπεύθυνους ασφαλείας προκειμένου να μην επιτραπούν περιστατικά παράνομης μετανάστευσης».

Ισχυριζόμενος ότι «παρόλο που το γήπεδο βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, τα τείχη βρίσκονται εντός του εδάφους της ΤΔΒΚ», ο Κιοπρουλού σημείωσε ότι «αυτό που επιθυμούμε είναι οι αθλητές μας από τον αθλητικό σύλλογο Τσετίνκαγια να κατεβαίνουν τις σκάλες και να κάνουν την προπόνησή τους».

Υποστηρίζοντας ότι τις προσεχείς μέρες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδο και θα ανοίξει πλήρως για τους αθλητές και την νεολαία, ο Κιοπρουλού ισχυρίστηκε επίσης ότι τα τείχη του γηπέδου υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των έργων του ΟΗΕ στην περιοχή. 

«Τα τείχη της πόλης δεν βρίσκονται στη νεκρή ζώνη αλλά εντός του εδάφους της ΤΔΒΚ… Εντάξει, ξέρουμε ότι το γήπεδο βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, αλλά τα τείχη είναι στη δική μας πλευρά», ισχυρίστηκε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα