Απάντηση στο Bloomberg για τα Eurofighters από τον συμπέθερο του Ερντογάν

Ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, γενικός διευθυντής της Μπαϊκάρ, απάντησε στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, το οποίο υποστήριξε ότι "ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα εμποδίσει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στην Τουρκία" πριν από την επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στη Γερμανία.

Παραθέτοντας την είδηση του Bloomberg στο

λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ δήλωσε ότι οι περιορισμοί κατά της Τουρκίας εξυπηρετούν μόνο την ταχεία ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και έδωσε έμφαση στο μη επανδρωμένο οπλισμένο αεροσκάφος που κατασκευάζει η εταιρεία του, το "Κόκκινο Μήλο".

«Τα εμπάργκο σας μάς κάνουν να εξελισσόμαστε»

"Ο ρυθμός της τεχνολογικής προόδου δείχνει ότι οι πτήσεις επανδρωμένων αεροσκαφών θα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες. Στο εγγύς μέλλον, οι πλατφόρμες στο πεδίο της μάχης θα είναι σε μεγάλο βαθμό μη επανδρωμένα συστήματα.

Η άρνησή τους να παράσχουν αυτά τα αεροσκάφη όχι μόνο θα ανοίξει το δρόμο για να αναπτύξουμε τα δικά μας UCAVs, αλλά θα αποτελέσει επίσης πλεονέκτημα για την ταχεία ανάπτυξη του αμυντικού οικοσυστήματος στη χώρα μας.

Το να είμαστε μια χώρα που αναπτύσσει καινοτόμες τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να φτάσουμε σε ένα πολύ ισχυρότερο σημείο στο μέλλον. Για τον λόγο αυτό, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι το Bayraktar Kızılelma (Κόκκινο Μήλο), το οποίο κατασκευάζουμε εξ ολοκλήρου με δικούς μας πόρους, θα γίνει το πιο προηγμένο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο", δήλωσε στο Χ, ο αδελφός του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, που είναι γαμπρός του Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ταξιδεύει σήμερα στο Βερολίνο για μονοήμερη επίσκεψη. Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Η συνάντηση μεταξύ του Ερντογάν και του Σολτς οριστικοποιήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της G20 τον Σεπτέμβριο. Όταν προγραμματίστηκε η επίσκεψη, προβλεπόταν ότι η ατζέντα θα επικεντρωνόταν κυρίως στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας, τη μετανάστευση, την οικονομική συνεργασία και το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ. Ωστόσο, μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου, το πρώτο θέμα της ατζέντας άλλαξε κι ο Ερντογάν αναμένεται να ζητήσει την στήριξη του Βερολίνου στις προτάσεις για ειρήνευση που έχει προτείνει μέχρι στιγμής.

"Ο Όλαφ Σολτς εμπόδιο για την Τουρκία"

Η κρίσιμη σύνοδος κορυφής ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα στον παγκόσμιο Τύπο, καθώς και στην Τουρκία και την Γερμανία,  με το αμερικανικό Bloomberg να προβαίνει σε έναν αξιοσημείωτο ισχυρισμό, ότι η Τουρκία θα ζητήσει 20 μαχητικά Eurofighters από την Γερμανία, αίτημα το οποίο ωστόσο ο Όλαφ Σολτς απορρίπτει εκ προοιμίου.

Διαβάστε επίσης: Bloomberg: Φρένο Σολτς στην αγορά Eurofighter από την Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα