Αποχωρούν από την Εξεταστική για Τέμπη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση

Αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, η οποία διερευνά το δυστύχημα των Τεμπών, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης εκ μέρους των εκπροσώπων της πλειοψηφίας.

Πιο συγκεκριμένα, αφορμή για την αποχώρηση ήταν η απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης να σταλεί από την Εισαγγελία η σχετική δικογραφία. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας απέρριψαν και το αίτημα του συνόλου της αντιπολίτευσης

να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ο πρώην Yπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ως ύποπτος για την τέλεση του αδικήματος της ψευδορκίας.

«Δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια και αποχωρούμε, εφόσον επιμένετε να μην καλέσουμε τους μάρτυρες και δεν λαμβάνουμε την δικογραφία», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Διονύσης Καλαματιανός.

«Στο όνομα τόσο της μνήμης των θυμάτων όσο και της απόδοσης δικαιοσύνης, η θεσμική μας υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα η συνείδησή μας, επιβάλουν την αποχώρησή μας από την Εξεταστική Επιτροπή καταγγέλλοντας αυτήν την απροκάλυπτη προσπάθεια μεθοδευμένης συγκάλυψης», σημείωσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η κ. Αποστολάκη.

«Δεν θα συμμετέχουμε σε μια ελλειμματική εξεταστική. Καταγγείλουμε τη συμπεριφορά του προεδρείου», ανέφερε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσων Φωτήλας υποστήριξε ότι η Επιτροπή έχει κάνει το χρέος της, έχει συλλέξει στοιχεία και είναι σε θέση να βγάλει πόρισμα.

Λίγο αργότερα, μετά την κατάθεση και του πρώην Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 8 Μαρτίου, αναμένεται να ανακοινωθούν τα πορίσματα και στις 11 Μαρτίου, θα γίνει η συζήτησή τους στην Επιτροπή και η ψηφοφορία. Εν συνεχεία, θα διεξαχθεί σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης: Δίκη για το Μάτι: Απαλλαγή της Ρένας Δούρου ζήτησε ο Εισαγγελέας

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα