Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2022

Πραγματοποιήθηκε η απονομή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας το βράδυ της Τρίτης στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία. Τα βραβεία απένειμε η Υφυπουργός Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, δόθηκαν τα Βραβεία Ποίησης, Μυθιστορήματος, Διηγήματος/Νουβέλας, Νέου Λογοτέχνη, Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά, Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους, καθώς και το Βραβείο Εικονογράφησης Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους.

Τα

φετινά Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας αφορούσαν τις εκδόσεις 2022 και απευθύνονταν σε λογοτέχνες που ζουν στην Κύπρο και γράφουν στην ελληνική γλώσσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη του θεσμού έχουν βραβευτεί περισσότερες από 300 εκδόσεις, επιβεβαιώνοντας τον πλούτο και την αρτιότητα της λογοτεχνικής παραγωγής στην Κύπρο.

Το Βραβείο Ποίησης έλαβε ο Παναγιώτης Νικολαΐδης για το έργο "Ριμαχό" (εκδόσεις Σμίλη), το Βραβείο Μυθιστορήματος η Κωνσταντία Σωτηρίου για το έργο "Brandy Sour" (εκδόσεις Πατάκη), το Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας η Μαρία Α. Ιωάννου για το έργο "Οι ενδιάμεσοι" (εκδόσεις Νεφέλη) και το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη ο Παύλος Ανδρέου για το έργο "Παγωτό δακρυγόνο" (εκδόσεις Θράκα).

Το Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά έλαβε η Δέσποινα Ηρακλέους για το έργο "Πού πήγαν τα φαντάσματα;" (εκδόσεις Διάπλαση), το Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους ο Πέτρος Πανάου για το έργο "Επιχείρηση Λόγος: Το μυστήριο του κινητού" (εκδόσεις Τελεία) και το Βραβείο Εικονογράφησης Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους η Χρύσω Χαραλάμπους για την εικονογράφηση του έργου "1000 τρόποι να στύψεις ένα λεμόνι" (συγγραφέας: Δανάη Δάσκα, εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα