Απόπειρα φόνου: Ενώπιον Ανωτάτου αύριο η έφεση έξι εκ των κρατουμένων

Πολύωρες και σαρωτικές έρευνες μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας και Λάρνακας, και δυτών της λιμενικής αστυνομίας, από χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή στα Περβόλια Λάρνακας, αποκάλυψαν μια γεμιστήρα όπλου, η οποία στάλθηκε ήδη για επιστημονικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σχετίζεται με το φονικό όπλο το οποίο έπληξε με 3 σφαίρες το μεσημέρι της 23ης Απριλίου, σε κεντρικό δρόμο στη Λακατάμια, τον 34χρονο Δημήτρη Αντρονίκου άλλως Δημητρούι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του ΤΑΕ

Λευκωσίας, αφού εξασφάλισαν ανώνυμη πληροφορία έσπευσαν στη σκηνή αναζητώντας μεταξύ άλλων τεκμηρίων το όπλο και σφαίρες.

Οι έρευνες των δυτών συνεχίστηκαν και σήμερα από νωρίς το πρωί με οριοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής, σε μια προσπάθεια εντοπισμού και άλλων τεκμηρίων, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Εντός της ημέρας, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, θα αξιολογήσουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα και δεν αποκλείεται να επιστρέψουν και αύριο στη θαλάσσια περιοχή των Περβολιών για να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τις έρευνες.

Κι όλα αυτά ενώ δίδουν μάχη με το χρόνο καθώς το διάταγμα κράτησης των υπόπτων λήγει τα επόμενα 3 εικοσιτετράωρα.

Ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται να βρεθούν αύριο το πρωί οι 6 από τους 7 συλληφθέντες που τελούν υπό 8ήμερη κράτηση, ως ύποπτοι για την απόπειρα φόνου. 

Το Ανώτατο θα εξετάσει την έφεση επί της κράτησης τους η οποία κατατέθηκε χθες από τους δικηγόρους τους.  

Σε περίπτωση που απορριφθεί η έφεση, οι ύποπτοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την Κυριακή του Πάσχα οπότε και λήγει το διάταγμα που εξασφάλισε η αστυνομία, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται ότι θα αιτηθεί ανανέωση της κράτησής τους.   

Διαβάστε επίσης: Απόπειρα φόνου: Συνεχίζονται οι έρευνες στα Περβόλια – Γεμιστήρας το τεκμήριο

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απόπειρα, Ενώπιον Ανωτάτου,apopeira, enopion anotatou