Σύλληψη τεσσάρων υπόπτων στην Πορτογαλία για δουλεία

Η Αστυνομία της Πορτογαλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε τέσσερις ύποπτους για την κράτηση ενός άνδρα υπό συνθήκες δουλείας για 17 χρόνια στην βόρεια περιφέρεια Μπραγκάντσα της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία ανέφερε ότι ο 54χρονος άνδρας υπέφερε από σωματική και ψυχολογική κακοποίηση κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου και υπήρξε θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης, περιλαμβανομένης της «ενοικίασής» του σε τρίτα μέρη για γεωργική εργασία.

Το θύμα, το οποίο έχει μαθησιακή δυσκολία και

δεν έχει οικογενειακή υποστήριξη, δεν πληρωνόταν για την εργασία του και η κάθε κίνησή του ήταν υπό τον έλεγχο των υπόπτων, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους τα έγγραφα του θύματος, πρόσθεσε η Αστυνομία.

«Ζούσε σε μια εξευτελιστική κατάσταση, κοιμόταν σε ένα βαν... χωρίς τις ελάχιστα για την ζωή του, την υγεία του, την προσωπική υγιεινή του και την τροφή του», ανέφερε η Αστυνομία. «Οι κατηγορούμενοι δεν του επέτρεπαν ποτέ να λάβει ιατρική βοήθεια, ούτε καν μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε», πρόσθεσε.

Το θύμα, ο οποίος έχει μόνιμα τραύματα που επηρεάζουν την κινητικότητά του κατόρθωσε σε κάποιο στάδιο να δραπετεύσει και λαμβάνει τώρα εξειδικευμένη υποστήριξη, ανέφερε η Αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, ηλικιών 37 με 44, θα παρουσιαστούν ενώπιον Δικαστή για να ανακριθούν. Είναι ύποπτοι για εγκλήματα δουλείας, εμπορίας ανθρώπων και πλαστογραφίας. Η Αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα την εθνικότητα του θύματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύλληψη, Πορτογαλία,syllipsi, portogalia