Αραβικά ΜΜΕ: «Μαχητές του Αλ-Μπασίρ εγκαταλείπουν την Συρία για Κύπρο»

Συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα εδώ και μια εβδομάδα στην ανατολική επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ της Συρίας μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των φιλοκαθεστωτικών πολιτοφυλακών με τις μάχες να έχουν αφήσει τουλάχιστον 50 νεκρούς. Αραβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι ηττημένοι μαχητές φέυγουν για Κύπρο χωρίς να προσδιορίζεται με ποιο τρόπο και αν πάνε κατεχόμενα ή ελεύθερες περιοχές

Αρχικά να σημειωθεί ότι το SDF κατηγόρησε τον Ibrahim

al-Hafel, τον αρχηγό της φυλής al-Akidat στη νότια Συρία, ως «αρχηγό της διαμάχης» και τον έθεσαν στη λίστα καταζητούμενων. Κατηγορείται ότι προκάλεσε αιματοχυσία μεταξύ των μαχητών και των κατοίκων της Ντέιρ εζ-Ζορ και εκτόπιση αμάχων από την περιοχή, βάσει εντολών «εξωτερικών κομμάτων».

Η ένταση κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα αφότου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων συνέλαβαν τον Ahmed Khbeil, πιο γνωστό ως Abu Khawla, διοικητή του στρατιωτικού συμβουλίου της Deir ez-Zor που συνδέεται με τις SDF, και τέσσερις συναδέλφους του σε λίστα κατηγοριών, όπως ναρκωτικά εμπορία ανθρώπων και συντονισμός με «εξωτερικές οντότητες». Και οι δύο πλευρές υπέστησαν απώλειες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σε βίντεο που ανέβηκε πριν από λίγε μέρες στο Facebook, ένας μαχητής από σχυρίζεται ότι η πόλη Αl Bashira «απελευθερώθηκε» και το αραβικό δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι πλέον  «Οι πολιτοφυλακές του Nawaf al-Bashir έφτασαν στην Κύπρο».

Ο Σεΐχης Amer al-Bashir, ένας από τους προύχοντες της φυλής al-Baggara είναι επικεφαλής της φιλο-ιρανικής πολιτοφυλακή Tribe Lions . Σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ κατοικεί στην Τουρκία και είναι αντίθετος τόσο στο συριακό καθεστώς όσο και στο κουρδικό SDF.

Keywords
Τυχαία Θέματα