Αρχές 2024 ξεκινά η ανάπλαση Πλατείας Ακροπόλεως και Αλκής στη Λάρνακα

Αρχές του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ακροπόλεως και Αλκής και των γύρω δρόμων στη Λάρνακα, με κόστος 3.1 εκατομμύρια ευρώ + ΦΠΑ, που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει για 18 μήνες.

Ο Δήμος Λάρνακας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι προχωρεί στην υλοποίηση ακόμα ενός έργου ζωτικής σημασίας για την πόλη για βελτίωση της ποιότητας ζωής, προκηρύσσοντας διαγωνισμό για εξεύρεση αναδόχου – εργολάβου για το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ακροπόλεως

και Αλκής και δρόμων στη γύρω περιοχή.

Όπως σημειώνεται, το έργο αφορά στη βελτίωση και στην ανακατασκευή των υφιστάμενων δρόμων, με αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και τοποθέτηση κυβόλιθων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αναβάθμιση συστήματος ομβρίων υδάτων, αναβάθμιση και υπογειοποίηση υποδομών και δικτύων υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Ακόμα το έργο αφορά στον εξωραϊσμό και βελτιστοποίηση της περιοχής με την αύξηση του πρασίνου, την εγκατάσταση υδάτινου στοιχείου και τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού.

Το έργο αποτελεί συνέχεια του έργου για "ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμεΑ  - Φάση Β’" τα οποία σε συνδυασμό, «αναμένεται να επιλύσουν σοβαρότατα θέματα στην ομαλή και ασφαλή διακίνηση πεζών και οχημάτων και ιδιαίτερα στη εφαρμογή όλων των διευκολύνσεων για ΑΜΕΑ. Παράλληλος στόχος του έργου είναι και η  αισθητική, λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση του χώρου και της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο έργο περιλαμβάνονται οι οδοί Λουκή Ακρίτα, Ορφέως Γλάδστωνος (τμήμα), Έρμού (τμήμα), Κωνσταντίνου Καλογερά (τμήμα) και Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου (τμήμα). "Η μελέτη του έργου έγινε από το Γραφείο A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers, αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2024 και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 18 μήνες", προστίθεται.

Το κόστος του έργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση «υπολογίζεται να ανέλθει στα  3.1 εκατομμύρια ευρώ  + ΦΠΑ, και αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής 'ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027'  με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα