Αρχηγός Ισραηλινού Στρατού: Αποτύχαμε να αποτρέψουμε την επίθεση της Χαμάς

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών τρομοκρατικών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, αναγνωρίζει τις αποτυχίες που επέτρεψαν τη διείσδυση της Χαμάς και τις μαζικές δολοφονίες το Σάββατο.

«Ο Ισραηλινός Στρατός είναι υπεύθυνος για την

ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της και το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, δεν το χειριστήκαμε. Θα μάθουμε, θα ερευνήσουμε, αλλά τώρα είναι η ώρα για πόλεμο», λέει ο Χαλέβι από το νότιο Ισραήλ.

Λέει επίσης ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει τους ομήρους που συνέλαβε η Χαμάς και άλλες ομάδες.

«Βρισκόμαστε πέντε μέρες μετά από ένα δολοφονικό, βάναυσο και εκπληκτικό περιστατικό. Η σφαγή από τους δολοφόνους τρομοκράτες της Χαμάς, τα ανθρώπινα ζώα, των παιδιών μας, των συζύγων μας και του λαού μας, είναι ζωώδης, είναι απάνθρωπη. Το IDF πολεμά τους ανελέητους τρομοκράτες που έχουν διαπράξει ασύλληπτες πράξεις.

«Ο Yahya Sinwar, αποφάσισε αυτή τη φρικτή επίθεση, και ως εκ τούτου αυτός και ολόκληρο το σύστημα που βρίσκεται κάτω από αυτόν είναι νεκροί άνθρωποι. Θα τους επιτεθούμε, θα τους διαλύσουμε, θα διαλύσουμε το σύστημά τους», λέει.

Ο Χαλέβι λέει ότι θα έρθει καιρός να διερευνηθεί πώς η Χαμάς κατάφερε να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Σχετικά με τους περίπου 200 Ισραηλινούς και ξένους που κρατούνται αιχμάλωτοι από την τρομοκρατική ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας, ο Χαλέβι λέει: «Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε τους ομήρους στην πατρίδα».

«Σκοτώνουμε πολλούς τρομοκράτες, πολλούς διοικητές, καταστρέφουμε τρομοκρατικές υποδομές που υποστήριξαν αυτό το τρομερό, βάναυσο έγκλημα», συνεχίζει ο Χαλέβι.

«Η Γάζα δεν θα είναι ίδια», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης: Επιθέσεις Ισραήλ στα αεροδρόμια Δαμασκού και Χαλεπίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Times to Israel

Keywords
Τυχαία Θέματα