Άρχισε η θανατική ανάκριση του βρετανού στρατιώτη-Αιχμές για συνθήκες τροχαίου

Η θανατική ανάκριση για τον θάνατο του Βρετανού στρατιώτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε βάση της RAF στην Κύπρο μετά από τροχαίο με εμπλεκόμενο Αμερικανό στρατιώτη, άρχισε σήμερα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο άτυχος Anthony Oxley, οποίος είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, σκοτώθηκε σε τροχαίο στη βάση της RAF

στο Ακρωτήρι. Βρισκόταν στην Κύπρο σε αποστολή από το 2016 και άφησε πίσω του τέσσερα παιδιά.

Ο 40χρονος οδηγούσε μηχανάκι όταν συγκρούστηκε με το όχημα που οδηγούσε Αμερικανός στρατιωτικός. Ο Αμερικανός οδηγός δεν κατονομάστηκε ποτέ δημόσια.

Να σημειωθεί ότι η θανατική ανάκριση που πραγματοποιήθηκε το 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Oxley προκλήθηκε από πολυτραυματισμός συνέπεια τροχαίου δυστυχήματος.

Εντούτοις, η χήρα του Βρετανού στρατιώτη, Sally Oxley, ζήτησε νέα θανατική ανάκριση για να εξεταστούν νέες μαρτυρίες για τον θάνατο του συζύγου της.

Η Sally προηγουμένως είχε καταγγείλει ότι την είχαν αφήσει στο σκοτάδι σε σχέση με τις λεπτομέρειες του θανατηφόρου τροχαίου.

Τον Απρίλιο η νομική της ομάδα είχε υποβάλει αίτημα στη βρετανική Δικαιοσύνη για να πάρει πράσινο φως για νέα θανατική ανάκριση.

Ο δικηγόρος της χήρας κατήγγειλε ότι η Αμερικανική Αεροπορία ήταν υπεύθυνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης και ελάχιστες λεπτομέρειες δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του Anthony Oxley σημειώθηκε σε έδαφος ελεγχόμενο από τις Βρετανικές Βάσεις.

Η χήρα του 40χρονου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματικό της Αμερικανικής Αεροπορίας της είπαν ότι ο άντρας που ενεπλάκη στο τροχαίο «δεν θα κατηγορηθεί και το θέμα έκλεισε». Αυτή η αντιμετώπιση, σύμφωνα με την καταγγελία της, την άφησε με πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με το αποτέλεσμα της θανατικής ανάκρισης.

Ο δικηγόρος της είπε ότι υπήρχαν αποκλίσεις στα αποδεικτικά στοιχεία μεταξύ μαρτύρων και ότι μια νέα έρευνα είναι «προς το συμφέρον της δικαιοσύνης».

Η Sally είπε ότι «ξέρω ότι το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, αλλά ο σύζυγός μου δεν τους υπηρέτησε για 21 χρόνια για μας πουν απλά ότι πέθανε από ωμή βία. Δεν είναι αρκετό».

Διαβάστε επίσης: Στην Κύπρο η χήρα του βρετανού στρατιώτη-«Τα παιδιά μου αξίζουν την αλήθεια»

Keywords
Τυχαία Θέματα