Αρικλί: Η αλλαγή του ονόματος θα τερματίσει την ομοσπονδία

Πρέπει να αλλάξει το όνομα του ψευδοκράτους, δήλωσε ο «υπουργός συγκοινωνιών και έργων», Ερχάν Αρικλί, λέγοντας ότι «θα βάλουμε τέρμα στην αρλούμπα της ομοσπονδίας αλλάζοντας το όνομα του κράτους».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας σήμερα σε διαδικτυακή εκπομπή της Κίπρις ποστασί ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι βελτιώνονται καθημερινά οι σχέσεις με τις τουρκογενείς δημοκρατίες και κυρίως το Αζερμπαϊτζάν. «Όμως έχω σοβαρές αμφιβολίες στο θέμα του κατά πόσο αυτές οι σχέσεις θα

φτάσουν στο σημείο αναγνώρισης της τδβκ» είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Το ψευδοκράτος, συνέχισε, ασκώντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης πρέπει να διακηρύξει στο κόσμο ότι «θάφτηκε στην ιστορία η ομοσπονδία» και ότι δεν θέλει καμία άλλη λύση εκτός της «πραγματικότητας της τδβκ». Είπε δε ότι άσκησαν δύο φορές το «δικαίωμα της αυτοδιάθεσης», όταν ανακήρυσσαν το ψευδοκράτος και όταν ενέκριναν το Σχέδιο Ανάν.

Η έννοια του «βορρά» και του «νότου», πρόσθεσε, είναι μια έννοια που περιγράφει τη διαίρεση μιας κοινής πατρίδας και «είναι πολύ επικίνδυνο να βάζουμε γεωγραφικές διαιρέσεις στην αρχή του ονόματος του κράτους».

Ισχυριζόμενος ότι αλλάζοντας το όνομα «θα δηλώσουν στον κόσμο ότι προστατεύουν το κράτος τους», πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο ίσως να μπορούσαν να αλλάξουν και το «σύνταγμα», και κατ’ επέκταση να περάσουν στο «προεδρικό» σύστημα.

Αναφερόμενος στον «κυβερνητικό συνασπισμό» των τριών κομμάτων είπε ότι η υφιστάμενη «κυβέρνηση» πρέπει να ζήσει μέχρι το 2027. «Εάν το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ενεργεί ως μονοκομματική κυβέρνηση και δεν ενδιαφέρεται για τις ευαισθησίες του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ) και του κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ), μπορεί να υπάρξουν αναταραχές. Λόγω αυτού του ζητήματος, η αναταραχή που βίωσε το ΔΚ άρχισε να αντανακλάται και σε εμάς».

Ορισμένοι «υπουργοί» και «βουλευτές» του ΚΕΕ πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτός ο τριμερής συνασπισμός κτίστηκε με βάση τη συναίνεση, δήλωσε ο Ερχάν Αρικλί.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα