Αξιωματικοί και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ ξεναγήθηκαν στην Αγία Νάπα

Ομάδα αποτελούμενη από 50 αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), φιλοξένησε και ξενάγησε σε διάφορα σημεία αναφοράς, ο Δήμος Αγίας Νάπας, ύστερα από πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «πρώτος σταθμός της επίσκεψης της ομάδας ήταν το Δημοτικό Μουσείο «Thalassa», όπου τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν στο χώρο, ο Δημοτικός Γραμματέας Φώτος Κίκιλλος, η Προϊστάμενη της Πολιτιστικής Υπηρεσίας  Μαρία Τοφινή Τσαντίλα και η Διευθύντρια του Μουσείου Κορνηλία

Κυριάκου».

Ο κ. Κίκιλλος «καλωσόρισε τους επισκέπτες και σημείωσε τους μακροχρόνιους αγώνες και τις θυσίες της ΕΛΔΥΚ στην προάσπιση του Κυπριακού Ελληνισμού κάτι για το οποίο αισθανόμαστε ευγνώμονες. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας πάντοτε θα στηρίζει πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας».

Στη συνέχεια η κα. Κυριάκου «ξενάγησε την ομάδα στην Προσωρινή Πινακοθήκη Αμμοχώστου, στο Μουσείο Θαλάσσιας Ζωής, στο τμήμα Παλαιοντολογίας και στο αρχαιολογικό τμήμα όπου θαύμασαν το εντυπωσιακό έκθεμα του Μουσείου, το Κερύνεια ΙΙ».

Ακολούθως η Μαρία Τοφινή Τσαντίλα «ξενάγησε τους αξιωματικούς και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ στο Μεσαιωνικό Μοναστήρι, στην Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας όπου τους υποδέχθηκε και τους μίλησε για το ιστορικό της Εκκλησίας και της εικόνας της Παναγίας Αγίας Νάπας ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ναού Πάτερ Βασίλειος. Ακολούθησε επίσκεψη στο Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής, όπου οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τους γλύπτες και τα έργα που φιλοξενούνται».

Η κα. Τσαντίλα χαρακτήρισε το Πάρκο «ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό έργο και σημείο αναφοράς για την Αγία Νάπα, την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου αλλά και για την Κύπρο γενικότερα, ενώ θεωρείται ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα Πάρκα Γλυπτικής ή Ανοικτό Μουσείο παγκόσμια».

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΥΚΕΜ Αντρέας Μορφίτης «ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την θερμή φιλοξενία της αποστολής της ΕΛΔΥΚ. Σημείωσε επίσης τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που διατηρούν και ενισχύουν τους άρρηκτους δεσμούς της Κύπρου και της Ελλάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα