Με κολοβακτηρίδια το νερό σε 40 σχολεία των κατεχομένων

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα κατεχόμενα, αφού σε 42 ντεπόζιτα νερού σε 40 σχολεία, βρέθηκε το επικίνδυνο βακτήριο Ε-coli. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Υπουργείου» Υγείας των κατεχομένων, έχουν επηρεαστεί 40 σχολεία στις επαρχίες Κερύνειας, Λευκωσίας και στο σκλαβωμένο Τρίκωμο.

Σύμφωνα την Kibris Postasi, τα αποτελέσματα των υγειονομικών επιθεωρήσεων στα σχολεία

έφθασαν στο «υπουργείο» την Τετάρτη, με τους αρμόδιους να έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για καθαρισμό των ντεπόζιτων και τη χρήση του νερού στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πηγή των κολοβακτηριδίων δεν είναι γνωστή. Μερικοί έχουν κατηγορήσει το σύστημα αποχέτευσης της κατεχόμενης Λευκωσίας. Εντούτοις, ο Γενικός Διευθυντής της τουρκοκυπριακής Ένωσης Καθηγητών (KTΟS) Σενέρ Ελσίλ, δήλωσε ότι η πηγή της μόλυνσης είναι το νερό που έρχεται με αγωγό από την Τουρκία και αποθηκεύεται στο φράγμα στα Πάναγρα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν κρούσματα εμφάνισης βακτηρίων στο νερό των κατεχομένων.

Το βακτήριο Escherichia coli (e-coli) είναι πολύ κοινό, αφού «φιλοξενείται» στο έντερο των ανθρώπων και των ζώων – ανήκει στη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Τα περισσότερα στελέχη του βακτηρίου είναι αβλαβή, ωστόσο υπάρχουν και κάποια που παράγουν επικίνδυνες τοξίνες, ικανές να προκαλέσουν συμπτώματα όπως σοβαρές κράμπες στο στομάχι και διάρροια.

Keywords
Τυχαία Θέματα