Χαμπιαούρης: Ο ΠτΔ δείχνοντας μεγαλοψυχία έδωσε τις προσαυξήσεις

«Αφού νιώθετε ότι με το να σας στερήσουμε σαράντα λεπτά τη βδομάδα από την απαλλαγή του χρόνου που μειώνεται, λόγω του χρόνου υπηρεσίας σας, αυτό μπορώ να σας το δώσω με μορφή προσαύξησης», φέρεται να είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Ο κ. Χαμπιαούρης, καλεσμένος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, εξήγησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε αυτή την πρόταση, θέλοντας να δείξει τη μεγαλοψυχία του, την αγάπη του και τον σεβασμό του προς τους εκπαιδευτικούς. Πρόταση, η οποία, όπως

υποστήριξε ο Υπουργός Παιδείας, έγινε αποδεκτή από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Παιδείας, υπογράμμισε ότι όσα προτάθηκαν ήταν αποτέλεσμα του τρίωρου διαλόγου και αφορούσε το ένα τρίτο από τις απαλλαγές που εξοικονομούνται από τα μέτρα που λήφθηκαν να επιστραφεί προς τους εκπαιδευτικούς, είτε με τη μορφή μοριοδότησης, είτε με την μορφή προσαυξήσεων ή άλλων ωφελημάτων, διάρκειας ενός χρόνου.

Παράλληλα, ο κ. Χαμπιαούρης επανέλαβε ό,τι και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, από το στούντιο της ίδια εκπομπής, ότι δηλαδή η τελική πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με την αρχική.

Κληθείς να σχολιάσει αν ο ίδιος ανέμενε ότι με τις προτάσεις που κατέθετε στο Υπουργικό, θα δημιουργούσε τσουνάμι αντιδράσεων, ανέφερε ότι το ανάμενε μεν, χωρίς όμως να γνωρίζει τη μορφή που θα λάμβαναν.

Ο ίδιος απέρριψε τις κατηγορίες περί «οικονομίστικης» προσέγγισης στο ζήτημα του εξορθολογισμού της Παιδείας, τονίζοντας ότι πρόθεση είναι οι αλλαγές να συνδυαστούν με το νέο σχέδιο αξιολόγησης και του εκπαιδευτικού έργου.

Εξάλλου, ο Υπουργός Παιδείας απέρριψε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τα περί προσπάθειας αποπροσανατολισμού από τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας στα ωφελήματα των εκπαιδευτικών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χαμπιαούρης διέψευσε τα περί λήψης τιμωρητικών μέτρων από πλευράς Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, ότι είναι δικαίωμά τους να προβούν σε απεργία, αλλά και δικαίωμα του Υπουργείου να προστατεύσει τα παιδιά.

«Δεν αγγίζουμε ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του εκπαιδευτικού», δήλωσε σε άλλο σημείο ο Υπουργός, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του προς τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, επαναλαμβάνοντας ότι οι πόρτες του διαλόγου παραμένουν ανοιχτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα