Χάος στη Μαδρίτη: Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομία στο Σοσιαλιστικό Κόμμα

Bίαια επισόδεια ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και χιλιάδων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της τέταρτης συνεχόμενης νύχτας διαδηλώσεων έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη.

Το βράδυ της Πέμπτης, βίντεο απαθανάτισαν διαδηλωτές να πετάνε μπουκάλια, κουτάκια μπύρας και πυροτεχνήματα στον αστυνομικό κλοιό που προστατεύει το αρχηγείο.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε

ρόπαλα, δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσει το πλήθος καθώς αυξήθηκε η ένταση.

Οι διαμαρτυρίες πυροδοτήθηκαν από τη συμφωνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος με ένα καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα, που χορηγεί αμνηστία σε όσους εμπλέκονται σε μια αποτυχημένη προσπάθεια απόσχισης.

Σε αντάλλαγμα, το αυτονομιστικό κόμμα υποστηρίζει την προσπάθεια του εν ενεργεία πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο ιδρυτής του ακροδεξιού Vox και πρώην ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) στην Καταλονία, Alejo Vidal-Quadras, πυροβολήθηκε στο κεφάλι στη Μαδρίτη.

Ο κ. Vidal-Quadras αναφέρεται ότι είναι σε σταθερή κατάσταση, αφού ο δράστης του φέρεται να τράπηκε σε φυγή με μοτοσικλέτα.

Το Vox, που είναι κεντρικό στις διαμαρτυρίες κατά της αμνηστίας, ενδέχεται να δει αυξημένη συμμετοχή από τους υποστηρικτές του ως απάντηση στο περιστατικό

Οι διαδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα