Χριστοδουλίδης:Ο Κασουλίδης αφού διαφωνεί με ΠτΔ θα έπρεπε παραιτηθεί από ΥΠΕΞ

Η βασική διαφορά της υποψηφιότητάς του είναι ότι συνενώνει δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο, τόνισε ότι ο ΔΗΣΥ είναι το μεγαλύτερο κόμμα και θα πρέπει να έχει ουσιαστική συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά τα περί καθημερινών συναντήσεων Ανδρέα Μαυρογιάννη - Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να διευκρινιστεί, αφού κάποιος

από τους δύο δεν λέει την αλήθεια.

Παράλληλα ο κύριος Χριστοδουλίδης επισήμανε πως πρέπει να διευκρινιστεί και η αναφορά του Προέδρου του ΔΗΚΟ, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του τηλεφώνησε, δίδοντάς του συγχαρητήρια για την στήριξη στην υποψηφιότητά του.

Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο ΔΗΣΥ, είπε ότι δε ξέρουν το Δημοκρατικό Συναγερμό όσοι μιλούν για διάσπαση του κόμματος. Υπενθύμισε ότι το 2004 η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΗΣΥ δεν εισάκουσε τις συστάσεις Κληρίδη και Αναστασιάδη για στήριξη του σχέδιου Ανάν και στη συνέχεια, το κόμμα αναδείχθηκε πρώτο στις ευρωεκλογές.

Σημείωσε επίσης ότι οι αντιδράσεις στην πολιτική δεν πρέπει να είναι συναισθηματικές.

Αναφερόμενος στην στήριξη της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη από τον Ιωάννη Κασουλίδη με κύριο επιχείρημα τις θέσεις στο Κυπριακό, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι η επιχειρηματολογία Κασουλίδη καταδεικνύει ότι διαφωνεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

Πηγή: ΡΙΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα