Δεν ικανοποιήθηκαν οι δάσκαλοι από την πρόταση ΥΠΟΙΚ για συνταξιοδοτικό

Πρόταση παρουσίασε κατά την χθεσινή(10/11) συνάντηση, το Υπουργείο Οικονομικών προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις,μέλη της ΠΑΣΥΔΥ και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας για επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος.

Η πρόταση αφορά εργαζομένους που μονιμοποιήθηκαν στο Δημόσιο μετά τον Οκτώβρη του 2011 ωστόσο φαίνεται να μην άφησε ικανοποιημένους τα μέλη των συντεχνιών.

Σε τοποθέτησή της η πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων, ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλέιου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: Έχουμε λάβει μετά από μια παρατεταμένη

καθυστέρηση, την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για την επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος. Το ζήτημα είναι κρίσιμο και εξαιρετικά σημαντικό. Αφορά εργαζομένους που μονιμοποιήθηκαν στο Δημόσιο μετά τον Οκτώβρη του 2011.

Η καθυστέρηση που υπήρξε τόσα χρόνια επιδεινώνει και οξύνει το πρόβλημα. Υπάρχουν περιπτώσεις εκπαιδευτικών που αφυπηρέτησαν χωρίς ουσιαστικά συνταξιοδοτικά ωφελήματα/δικαιώματα. Το κράτος έχει υποχρέωση να πράξει τα δέοντα χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Ως οργάνωση θα τη μελετήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα τόσο σε συνεργασία με τους επιστημονικούς μας συμβούλους όσο και με τα συλλογικά όργανα της οργάνωσης, με την ελπίδα να μπούμε σε ένα πραγματικό διάλογο, για άμεση επίλυση του ζητήματος αναζητώντας ουσιαστική βελτίωση των ωφελημάτων που θα αποδοθούν στους εργαζόμενους.

Από την άλλη ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους έγραψε πως: Στη σύσκεψη των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων με την ΠΑΣΥΔΥ και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας, αναλύθηκε η νέα πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι πως πρόκειται για μια απαράδεκτη και πρόχειρη πρόταση, με λανθασμένους υπολογισμούς και παραδοχές όπως αναλύθηκε σήμερα από τον αναλογιστή της ΠΑΣΥΔΥ, η οποία προκαλεί αντί πρόοδο οπισθοδρόμηση.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη πρόταση. Παρόλα αυτά όλες οι Οργανώσεις είναι υποχρεωμένες να την μελετήσουν προσεχτικά και η κάθε μια ξεχωριστά.

Συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση των Οργανώσεων στις 20.11, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή αντιπρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία να εκφράζει τις θέσεις των Οργανώσεων για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα