Διαμαρτυρία έξω από την είσοδο των Επαρχιακών Δικαστηρίων για το ejustice

Έξω από την κεντρική είσοδο των Επαρχιακών Δικαστηρίων, αναμένεται να μαζευτούν το πρωί της Παρασκευής, δικηγόροι του ΠΔΣ για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα προβλήματα στο ejustice. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΔΣ που εξέδωσε την περασμένη Τρίτη αναφέρει ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας διάρκειας μίας ώρας 10.30 π.μ. μέχρι τις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί και την  Παρασκευή 26/1/24 έξω από την κεντρική είσοδο

των Επαρχιακών Δικαστηρίων.

Διαβάστε επίσης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΔΣ έξω απ'τη Βουλή για κατάρρευση του ejustice

Ποια τα αιτήματα που αναγράφονται στην ανακοίνωση: 

· Αιτούμαστε τη διασφάλιση της άμεσης πρόσβασης στη δικαιοσύνη για τους λειτουργούς και τους πολίτες

· Αιτούμαστε την παράδοση πλήρους και λειτουργικής πλατφόρμας για πραγματική πρόσβαση στη δικαιοσύνη

· Αιτούμαστε σαφείς οδηγίες προς τα αρμόδια πρωτοκολλητεία για τη δυνατότητα, τουλάχιστον, φυσικών καταχωρίσεων μέχρι την παράδοση πλήρους ηλεκτρονικής λειτουργικής πλατφόρμας, ώστε να διασφαλιστεί, έστω προσωρινά, η ομαλή πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και μία βδομάδα με την εφαρμογή ενός συστήματος με επισφαλείς διαδικασίες, οι οποίες τείνουν να δημιουργούν απρόβλεπτους κινδύνους, κλονίζει καθημερινά τη εμπιστοσύνη στον θεσμό της δικαιοσύνης, και πλήττεται εντέλει η λειτουργία του κράτους δικαίου.

Διαβάστε επίσης: Έξω από τη Βουλή ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Keywords
Τυχαία Θέματα