Διεθνές τουρνουά Σάμπο στην Παλλουριώτισσα

Διεξάγεται την προσεχή Κυριακή, 1 Νοεμβρίου διεθνές τουρνουά Σάμπο στο Λύκειο Παλλουριώτισσας, με τη συμμετοχή επτά ομάδων από το εξωτερικό. Οι αγώνες είναι μονοήμεροι και πέρα από τις κατηγορίες αντρών – γυναικών, συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 1998 έως και το 2008, σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες. Η δράση ξεκινάει στις 9:00 το πρωί.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικά ραντεβού της Παγκύπριας

Ομοσπονδίας Σάμπο, ενός αθλήματος που ανήκει στην οικογένεια των πολεμικών τεχνών, αναπτύσσεται ραγδαία στο εξωτερικό, τελευταίως και στην Κύπρο. Μάλιστα η Παγκύπρια Ομοσπονδία Σάμπο θα φιλοξενήσει 16-20 Δεκεμβρίου στην Κύπρο το πρώτο διεθνές Σεμινάριο Προπονητών Σάμπο, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν εξετάσεις και θα δοθούν διπλώματα σε νέους προπονητές Σάμπο.

Τέλος, τον περασμένο μήνα ο Κύπριος Νικόλας Παπαδόπουλος, αγωνιζόμενος στα 90kg με την ομάδα της Κοινοπολιτείας, σημείωσε δύο νίκες στο President’s Cup που έγινε στο Μάντσεστερ, φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου έχασε από Ρώσο αθλητή. Η Ρωσία θεωρείται πατρίδα του Σάμπο, με το οποίο ασχολείται μεταξύ άλλων και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, προς τιμήν του οποίου διεξάγεται το διεθνές President’s Cup.

Keywords
Τυχαία Θέματα