ΔΗΚΟ: Ικανοποίηση για επαφές του ΠτΔ στη Γαλλία για Κυπριακό και ενέργεια

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει ως εξαιρετικά θετική τη στάση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και την προσπάθεια του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες της πλευράς μας για άρση του αδιεξόδου, επανέναρξη των συνομιλιών και διασφάλιση της συμφωνημένης λύσης του Κυπριακού, την ώρα που η Τουρκία προωθεί απροκάλυπτα την εκτός πλαισίου των ΗΕ, λύση

δυο κρατών.

Θεωρούμε καίριο το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Γαλλία, δεδομένου ότι δεν είναι μόνο εταίρος της Κύπρου εντός ΕΕ αλλά είναι και Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, επικροτούμε την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Γαλλίας – ΚΔ και τη στενότερη συνεργασία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκφράζουμε ικανοποίηση για τη διαπίστωση ότι οι δύο χώρες έχουν κοινούς στόχους και βρίσκονται ευθυγραμμισμένες ως προς τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει επίσης το αποτέλεσμα της συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τους επικεφαλής της TOTAL όπως επίσης και την πρόθεση του να επιδιώξει μια από κοινού συνάντηση με όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτές οι ενέργειες ενισχύουν τον στόχο της αξιοποίησης των διαθέσιμων αποθεμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, πρώτα στην εσωτερική αγορά και ακολούθως για εξαγωγή στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Αντάλλαξε με Μακρόν απόψεις, ονόματα και τρόπο επανεκκίνησης Κυπριακού

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα