Δημητριάδης: Δύο κλειδιά θα ανοίξουν το δρόμο για επίλυση του Κυπριακού

Σε δύο κλειδιά που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, την ενέργεια και τα ευρωτουρκικά, αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος ολοκλήρωσε την Πέμπτη την περιοδεία του στην Ελλάδα, με παρουσίαση των θέσεων του στη Θεσσαλονίκη.

Η συμπρωτεύουσα φιλοξένησε τον κ. Δημητριάδη στα κτίρια της

Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ο υποψήφιος Πρόεδρος παρουσίασε το πρόγραμμα διακυβέρνησής του στο ακροατήριό του, Κύπριους φοιτητές, εργαζόμενους καθώς και εκπροσώπους της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στην ομιλία του, ο Αχιλλέας Δημητριάδης ανέλυσε τους τρεις Πυλώνες του προγράμματος διακυβέρνησης «Τίμιο Κράτος», «Κύπρος 2035» και «Όχι στην διχοτόμηση. Η λύση μάς συμφέρει». Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς και στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης, ενώ εξήγησε και το όραμά του σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Επίσης, παρουσίασε, μεταξύ άλλων, και τις προτάσεις του για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην νεκρή ζώνη, έργο που, όπως επεσήμανε, μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και κατ’ επέκταση να συμβάλει στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Παράλληλα, ανέλυσε τις θέσεις του σε θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες και τους εγκλωβισμένους, σημειώνοντας την ανάγκη βελτίωσης των παροχών του Φορέα Ίσης Κατανομής Βαρών καθώς και ψηφιοποίησης του αρχείου των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Στην Πάτρα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενώπιον του τοπικού ακροατηρίου κι ο Αχιλλέας Δημητριάδης ανέλυσε τις θέσεις του και εξήγησε το όραμά του για μια πραγματικά ευρωπαϊκή Κύπρο.

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε εκτενής αναφορά έγινε στο θέμα της διαφθοράς, με τον υποψήφιο Πρόεδρο να τονίζει την αδήριτη ανάγκη για αλλαγές στον διορισμό ανεξάρτητων αξιωματούχων του κράτους με στόχο την πάταξη της διαφθοράς. Όπως υπέδειξε, για να εκλείψει η διαφθορά χρειάζονται ριζικές αλλαγές, οι οποίες πρέπει να βασίζονται στην ευνομία και την πολιτική μηδενικής ανοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα