Δημόσια τάξη και ασφάλεια, πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες τώρα

Το ζήτημα της δημόσιας τάξης, αλλά και της ασφάλειας των πολιτών είναι αυτή την στιγμή πολύ προβληματικό. Οι τελευταίες εξελίξεις έδειξαν την τραγικότητα της κατάστασης με δολοφονίες και εγκληματικές ενέργειες να διαπράττονται μπροστά στα μάτια αθώων πολιτών και να παραμένουν ανεξιχνίαστες, με το οργανωμένο έγκλημα να χτυπά εκ νέου. Χάνετε το απλούστερο αίσθημα της ασφάλειες των πολιτών, της ασφαλείας μας. Σε κίνδυνο θέτετε και το κύρος του κράτους στο εξωτερικό(και δει στον τομέα του τουρισμού), με το οργανωμένο έγκλημα να βασιλεύει η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και ομαλά. Το κράτος

καλείτε να εφαρμόσει άμεσα μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες, και να επιβάλει την δημόσια τάξη, η πρόταση για αστυνομικές περιπολίες στις πόλεις και στους δρόμους, πιστεύω είναι αρκετά καλή για επαναφορά του αισθήματος της ασφαλείας, και εφαρμόζετε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να ζητήσουμε βοήθεια και από το εξωτερικό. Η ευρωπαϊκή ένωση μπορεί να συμβάλει στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, όπως και άλλες χώρες που έχουν σε αυτό το θέμα εμπειρία. Πρέπει να βρουμε τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης της κατάστασης, αποδείχτηκε ότι οι θεσμοί που θα έπρεπε να μας προστατεύουν και να επιβάλλουν την τάξη νοσούν και αδυνατούν να το
κάνουν(πρώτη η αστυνομία ως θεσμός).

Πρέπει λοιπόν να γίνει ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος δημόσιας τάξης, με πάταξη της διαφθοράς στον τομέα, με αποτελεσματικές δυνάμεις καταστολής, και ιδιαίτερη εστίαση στην πρόληψη και στις πληροφορίες, με την αστυνομία να προστατεύει κάθε πολίτη και με διαφορετικό σώμα για ανίχνευση σοβαρών υποθέσεων κατα τα πρότυπα του FBI και ξεχωριστό σώμα για θέματα εθνικής ασφάλειας κατα πρότυπο του NSA, σε όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις απαραίτητη είναι η συμβολή της ευρωπαϊκής ένωσης μέσω και της Europol.

Πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή στο έγκλημα στην κάθε του μορφή, το κράτος είναι ο μόνος θεσμός που μπορεί να το πατάξει και να εξασφαλίσει την τάξη, την ασφάλεια και την σταθερότητα, πρέπει λοιπόν να παραδεχθεί το λάθος, ότι όλο το σύστημα νοσεί και χρήζει άμεσης θεραπείας και με συμβολή από το εξωτερικό, και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τώρα, αλλά και να γίνουν ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τομέα. Το πρόβλημα είναι δυστυχώς μεγάλο, και μας επηρεάζει όλους, τα παιδιά στα σχολεία, τους πολίτες στους δρόμους, την επιχειρηματική δραστηριότητα και τον τουρισμό. Χρειάζονται άμεσα μέτρα.

Νέος ευρωβουλευτής(πρεσβευτής του ευρωκοινοβουλίου)
Τέως εκπρόσωπος Κύπρου στην σύνοδο νεολαίας της ΕΟΚΕ

Τέως σύμβουλος του δικτύου ENYA του συμβουλίου της Ευρώπης

Keywords
Τυχαία Θέματα