ΔΗΠΑ για μεταναστευτικό: Ικανοποίηση για την αποδοτικότητα των μέτρων

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΠΑ μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του μεταναστευτικού. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται συνεχή εγρήγορση για το Μεταναστευτικό, και γι’ αυτό το σκοπό θα υπερψηφίσει στην αυριανή Ολομέλεια, το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία εκφράζει την ικανοποίησή της για την αποδοτικότητα των νέων στοχευμένων μέτρων που λήφθηκαν για την διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης καθώς και την αποφασιστικότητα του Κράτους να συνεχίσει την προσπάθεια για

πάταξη του φαινομένου.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Υπουργός Εσωτερικών, κάνοντας απολογισμό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα, διαβεβαιώνοντας ότι έγινε συστηματική μείωση των νέων αιτήσεων ασύλου ανά μήνα, ενώ το ισοζύγιο αφίξεων-αναχωρήσεων έχει πλέον σαφέστατα μετακινηθεί υπέρ των αναχωρήσεων.

Δεδομένης της σημερινής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα, η Κύπρος, κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην Ένωση ως προς το ποσοστό αποχωρήσεων επί αφίξεων και στην τέταρτη θέση σε απόλυτους αριθμούς επιστροφών και απελάσεων. Μάλιστα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων έπλεξε το εγκώμιο της Λευκωσίας, προτρέποντας τα υπόλοιπα κράτη να ακολουθήσουν το παράδειγμα της.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, θεωρεί την ίδια ώρα, εξίσου σημαντικό το αποτρεπτικό μήνυμα που δίδεται προς πάσα κατεύθυνση ότι η Κύπρος δεν μπορεί πλέον να θεωρείται ελκυστικός προορισμός για παράνομους μετανάστες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Μεταναστευτικό επιβάλλει συνεχή εγρήγορση, υπογραμμίζουμε ότι επείγει η θέσπιση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, και γι’ αυτό το σκοπό η Παράταξη θα υπερψηφίσει στην αυριανή Ολομέλεια, το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο θα είναι σε θέση να εφαρμόσει μια ενιαία και ολοκληρωμένη στρατηγική για την Μετανάστευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα