ΔΗΣΥ για επίσκεψη Ερντογάν:Τορπιλίζουν κάθε προοπτική επανέναρξης του διαλόγου

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει έντονα την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα καθώς επίσης και τις προκλητικές του δηλώσεις αναφορικά με τους όρους για επανέναρξη των συνομιλιών.

Τέτοιες δηλώσεις είναι προδήλως εκτός του συμφωνημένου πλαισίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Είναι προφανές ότι, τορπιλίζουν κάθε προοπτική επανέναρξης του διαλόγου σε μία περίοδο που, με την ολοκλήρωση και των εκλογικών διαδικασιών στην Ελλάδα, αναμένουμε να δημιουργηθεί η αναγκαία κινητικότητα

για επανεκκίνηση του διαλόγου.

Η δική μας πλευρά οφείλει να παραμείνει σταθερή στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και στα ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και ταυτόχρονα, λαμβάνοντας όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέτρα, να εκτεθεί η Τουρκία για τις απαράδεκτες θέσεις της.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα επιμείνει στην πρωτοβουλία του για διάλογο με την κοινωνία καθώς και τη δημιουργία θετικού κλίματος, εκτιμώντας ότι η διεθνής κοινότητα θα προχωρήσει σε εκείνα τα βήματα που θα σπάσουν το αδιέξοδο και θα δημιουργήσουν προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.  

Διαβάστε επίσης: ΕΔΕΚ για Ερντογάν: Να αντιμετωπίσει το συντονισμό Λευκωσίας-Αθήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα