Δρ.Κωστρίκης: Η έκκληση στην Κυβέρνηση, τα τεστ των Τ/κ και το δίκτυ ασφαλείας

Για το ζήτημα των κατεχομένων αλλά και για το άνοιγμα των αεροδρομίων μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα ο Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη συνάντηση που θα έχει η δικοινοτική ομάδα την Τετάρτη, απάντησε ότι παραμένει σημαντικό το γεγονός ότι στα κατεχόμενα έχουν κάνει πέντε φορές λιγότερες διαγνώσεις από τις ελεύθερες περιοχές. Ο ειδικός

τόνισε ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, χωρίς όμως να περιορίζεται στα κατεχόμενα, αφού Ισραήλ και Ελλάδα βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες που δεν έκαναν μεγάλο αριθμό διαγνώσεων.

Συμπλήρωσε ότι παραμένουν πρόβλημα οι αφίξεις από την Τουρκία, αφού δεν θα έχουμε τρόπο να ξέρουμε από πια χώρα έρχονται. Επίσης, η ίδια η Τουρκία έχει καταταχτεί στις χώρες, οι οποίες κρύβουν νούμερα.

Ο Δρ. Κωστρίκης συμπλήρωσε ότι όποιες χώρες έχουν κάνει πολλά τεστ είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα οι αριθμοί τους. Η Κύπρος, σύμφωνα με τον ειδικό, έχει πραγματοποιήσει διαγνώσεις στο 12% του πληθυσμού της γι αυτό είναι κοντά στην πραγματικότητα τα νούμερά της, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία έχει κάνει δέκα φορές πιο λίγες σε σχέση με τον πληθυσμό της.  Αυτό εξηγεί γιατί με την άρση των μέτρων χώρες όπως η Ελλάδα και το Ισραήλ παρουσιάζουν κάποιας μορφής πισωγυρίσματα, χωρίς να αποκλείει να έχουν μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Από την άλλη η Κύπρος δεν έχει αυτό το πρόβλημα, αφού με την άρση πολλών μέτρων τα κρούσματα παραμένουν πολύ χαμηλά. Όμως επεσήμανε ότι υπάρχουν ποσοστά απειθαρχίας, τα οποία εάν δεν περιορίσουμε ακόμα και εάν έχουμε χαμηλούς αριθμούς, ίσως έχουμε πισωγυρίσματα. Γι αυτό απηύθυνε έκκληση στην Κυβέρνηση για να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα.

Σε ερώτηση εάν μπορεί να υπάρξει κάποιο δίκτυ ασφαλείας για τα αεροδρόμια, ανέφερε ότι θα εισηγηθεί να γίνει ένας αυξημένος αριθμός δειγματοληπτικών ελέγχων στις πτήσεις, ώστε να έχουμε εικόνα από πού έρχονται τα κρούσματα και εάν δούμε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός, να αλλάξουμε τις διαδικασίες.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: «Κύπριος» επιχειρηματίας δεν μπήκε καραντίνα και πήγε σε πάρτι

Ανοίγουν με κανόνες ασφαλείας τα καζίνο στην Κύπρο-Όλες οι πληροφορίες

Ένα νέο κρούσμα στην Κύπρο- Νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική μετά από ταξίδι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δρ Κωστρίκης, Κυβέρνηση,dr kostrikis, kyvernisi