Δύο μαθητές πήγαν στο σχολείο με μαχαίρι - «Κανένας δεν το είδε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μαχαίρια πήγαν στο σχολείο δύο μαθητές. Τα περιστατικά είναι εις γνώση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο διαχειρίζεται αυτές τις περιπτώσεις.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο οποίος μίλησε για τη μαθητική παραβατικότητα.

Αρχικά ανέφερε ότι έγινε μια σύσκεψη για το θέμα της αντιμετώπισης της μαθητικής παραβατικότητας. «Στη σύσκεψη λέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας

ότι έγινε ένα περιστατικό όπου μαθητής πήγε με μαχαίρι στο σχολείο όμως κανένας δεν είδε το μαχαίρι».

Συμπλήρωσε ότι λέχθηκε από τους υπόλοιπους μαθητές ότι ο εν λόγω μαθητής κρατούσε μαχαίρι. «Το σημαντικότερο είναι ότι αφορά ένα παιδί το οποίο έχει κάποια σημαντικά ζητήματα».

Ο κ. Ταλιαδώρος σημείωσε ότι το σύστημα πρέπει να έχει κάποιες εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης όπως τα πολυθεματικά κέντρα όπου θα παραπέμπονται παιδιά με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. «Η θέση της Υπουργού είναι ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να λυθεί».

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε και ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λοϊζος Κωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει παρόμοια καταγγελία και για Γυμνάσιο στην Πάφο. «Η καταγγελία έγινε πριν τρεις μέρες».

Συμπλήρωσε ότι αυτά τα περιστατικά τα χειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας. «Αυτά τα παιδιά δεν έχουν απομακρυνθεί από τους σχολικούς χώρους. Είναι μαθητές που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες».

Ο κ. Κωνσταντίνου υπογράμμισε ότι ως γονείς οφείλουν να στηρίξουν τους γονείς παιδιών που παρουσιάζουν θέματα. «Πρέπει να υπάρχει ηρεμία στη σχολική κοινότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα