Δύο πυρκαγιές στην περιοχή της Δρούσειας στην Πάφο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν πυρκαγιές που ξέσπασαν την Κυριακή στις κοινότητες Φύτης, Δρούσειας και Αναδιούς της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Τμήματος Δασών, η πυρκαγιά στη Φύτη εκδηλώθηκε γύρω στις 17:40. Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο στις 17:50 προτού επεκταθεί. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 2 άτομα του Τμήματος Δασών με 1 πυροσβεστικό όχημα.

Μια ώρα νωρίτερα εκδηλώθηκαν 2 περιστατικά πυρκαγιάς εντός της κοινότητας Δρούσειας, το πρώτο στην τοποθεσία Λαύρος και το δεύτερο

στην τοποθεσία Χάτρες.

Όπως σημειώνεται, η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα οι 2 πυρκαγιές να τεθούν υπό έλεγχο στις 17:25 και 17:35 αντίστοιχα. Η φωτιά έκαψε και στα 2 περιστατικά χαμηλή θαμνώδη βλάστηση, έκτασης 1,5 και 2 δεκαρίων αντίστοιχα.

Για την κατάσβεσή του πρώτου περιστατικού εργάστηκαν 2 άτομα του Τμήματος Δασών με 1 πυροσβεστικό όχημα. Για την κατάσβεση του δεύτερου περιστατικού εργάστηκαν 5 άτομα του Τμήματος Δασών με 2 πυροσβεστικά οχήματα, και 2 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 1 πυροσβεστικό όχημα.

Στις 15:30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά εντός της κοινότητας Αναδιού η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:25 προτού επεκταθεί, καίγοντας μικρή έκταση άγριας βλάστησης σε καλαμιώνα. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 8 άτομα του Τμήματος Δασών με 3 πυροσβεστικά οχήματα.

Τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα