Δύο σημαντικές αλλαγές στο NBA

Στην ετήσια συνάντησή του κατά τη διάρκεια της summer league, το διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος ενέκρινε δύο αλλαγές για τη νέα σεζόν. Τη χρήση challenge ενός προπονητή και τη χρήση του replay center της λίγκας για συγκεκριμένες φάσεις. Η επιτροπή ανταγωνισμού του ΝΒΑ πρότεινε

και τις δύο αλλαγές οι οποίες κέρδισαν ομόφωνη υποστήριξη από τις 30 ομάδες του πρωταθλήματος.  

Το challenge του προπονητή, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην G League τις δύο προηγούμενες σεζόν, θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη σεζόν από το NBA σε μια δοκιμαστική βάση ενός έτους.

Οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα challenge ανά αγώνα και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για την αμφισβήτηση ποικίλων περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός φάουλ, ενός σφυρίγματος άουτ, ενός αντικανονικού κοψίματος ή παρεμβολής. Το challenge μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εντούτοις, στα τελευταία δύο λεπτά του τέταρτου δωδεκαλέπτου ή της παράτασης, οποιαδήποτε άουτ, αντικανονικά κοψίματα και παρεμβολές θα επανεξεταστούν αυτόματα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Για να μπορέσει να κάνει challenge, η ομάδα πρέπει να έχει timeout και να το πάρει μετά τη φάση. Τότε ο προπονητής θα πρέπει να στρέψει το δάχτυλο του προς τους διαιτητές για να σηματοδοτήσει το challenge. Εάν μια ομάδα δεν έχει timeout και προσπαθήσει να κάνει challenge μια φάση, τότε θα χρεωθεί με τεχνική ποινή. Πρέπει να υπάρχουν σαφείς και οριστικές οπτικές ενδείξεις για την ανατροπή μιας απόφασης.

Στο μεταξύ, το replay center της λίγκας στο Σεκόκους του Νιού Τζέρσεϊ είναι πλέον σε θέση να ζητήσει άμεσα την αναθεώρηση δύο φάσεων: αν ένα σουτ είναι δύο ή τριών πόντων, και για πιθανή παραβίαση του χρονομέτρου.

Η λίγκα θα δημιουργήσει μια νέα θέση, αυτή του courtside administrator, ο οποίος θα προσλαμβάνεται και θα εποπτεύεται από την ίδια και ο οποίος θα συνεννοείται με το replay center και τους διαιτητές του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα