Έγινε «πράσινο» το ΑΚΕΛ (ΦΩΤΟΣ)

Τα ανανεωμένα γραφεία του κόμματος εγκαινίασε ο Στέφανος Στεφάνου. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στη φιλοσοφία πίσω από τις αλλαγές, η οποία είναι – τι άλλο – «πράσινη» και οικολογική.

«Στην ανακαίνιση του κτηρίου επιδιώχθηκε η ισορροπία ανάμεσα στον χαρακτήρα του, τη λειτουργική οργάνωση των χώρων του, την έμφαση στην ποιότητα των υλικών, τη δραστική μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος και το σύγχρονο ύφος τεχνολογικά προηγμένων χώρων εργασίας, συσκέψεων και συνεδριάσεων.

Ως

προς τις σχεδιαστικές και αρχιτεκτονικές επιλογές μεγάλη πρόκληση αποτέλεσε το γεγονός πως θέλαμε να αποδώσουμε έναν φρέσκο αέρα σε ένα κτήριο που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του ‘70 και κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.  Αυτό επιδιώξαμε να κάνουμε χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς ημιτελή ή προσωρινά φτιασιδώματα», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«Στον 4ο όροφο στήθηκε στούντιο με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό ήχου και φωτισμού που παρέχει τη δυνατότητα και υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές όχι μόνο για δηλώσεις, αλλά και για οργάνωση podcasts και γενικά για αξιοποίηση του διαδικτύου.

Επιπλέον, στον 4ο όροφο διαμορφώθηκαν δύο άνετες αίθουσες συνεδριάσεων εξοπλισμένες με διαδραστικές τηλεοράσεις που μπορούν να λειτουργήσουν κι ως πίνακες, χρήσιμοι για συνεδριάσεις, συσκέψεις και διαλέξεις. Οι αίθουσες έχουν την υποδομή για πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων.

Όσον αφορά τις εξωτερικές όψεις, προτεραιότητα δόθηκε  στον επανασχεδιασμό του κελύφους του κτηρίου, με στόχο να αποκτήσει ισχυρό χαρακτήρα και ταυτότητα, να ανταποκρίνεται σε βιοκλιματικές αρχές σχεδιασμού, δημιουργώντας ένα κτήριο βιώσιμο, οικονομικό στη λειτουργία και στη συντήρηση και, πρωτίστως, ένα κτήριο με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα», είπε.

Οι όψεις του κτηρίου επενδύθηκαν με νέα υλικά, τα οποία πληρούν όλες τις σύγχρονες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές. Κυριαρχούν οι λιτές και συνάμα δυναμικές γραμμές, με έντονη την αίσθηση της βελτίωσης της εμφάνισης του κτηρίου, σύμφωνα με τον κ.Στεφάνου.

Επίσης αντικαταστάθηκαν όλοι οι υαλοπίνακες και τα κουφώματα αλουμινίου, με θερμομονωτικά και ηχομονωτικά υλικά τα οποία, μαζί με την εξωτερική Θερμοπρόσοψη της τοιχοποιίας του κτηρίου και τη μόνωση οροφής που εγκαταστάθηκε, περιορίζουν τις θερμικές απώλειες με την εξοικονόμηση ενέργειας να υπερβαίνει σε ποσοστό το 40%.

«Επιπλέον, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην οροφή και την αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου φωτισμού με λαμπτήρες LED, δημιουργήσαμε ένα κτήριο πράσινης ενεργειακής αποτύπωσης, με πολύ χαμηλή κατανάλωση συμβατικής ενέργειας.

Σημειώνω ότι η πλήρης ανακαίνιση του κτηρίου ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από δύο μήνες. Μετακινηθήκαμε από το κτήριο την 1η Ιουλίου και επιστρέψαμε την 1η Σεπτεμβρίου. Προηγήθηκαν κάποιες προκαταρκτικές εργασίες ενόσω ήμασταν στο κτήριο», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα