Είδε Μισέλ ο ΠτΔ-Συζήτησαν τα επόμενα βήματα για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Τις εργασίες της εναρκτήριας Συνόδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών παρακολούθησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ νωρίτερα παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε ο ΓΓ των ΗΕ προς τιμή των ηγετών κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.

Κατά τη σημερινή εναρκτήρια Σύνοδο, μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν, και ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολούθως, στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ την οποία απασχόλησαν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό, και η συμβολή των ευρωπαϊκών θεσμών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε, επίσης, σύντομη συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε χωριστές συναντήσεις με τον Διευθυντή του Δικτύου Αειφόρου Ανάπτυξης των ΗΕ, Δρα Τζέφρι Σακς,  με τον Πρόεδρο της Βορείου Μακεδονίας κ. Στέβο Πενταρόφσκι και με την Πρόεδρο της Μολδαβίας κα Μάια Σάντου.

Αργότερα σήμερα (στις 10μμ ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στη Σύνοδο των ηγετών με θέμα «Ενότητα και Αλληλεγγύη», ενώ το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη θα παραστούν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος Μπάιντεν και η σύζυγος του Δρ Τζιλ Μπάιντεν, προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα