Ειδική ομάδα ιρλανδών ντετέκτιβ έφτασε Κύπρο για εκπαίδευση ΔΕΑ

Έξι ειδικοί της ομάδας Gardai έχουν φτάσει στην Κύπρο για να βοηθήσουν στην εξεύρεση αγνοουμένων μεταξύ 1964-1974 σε συνεργασία με την Διρευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ), αποκάλυψε η Irish Sun.

Ένας επικεφαλής Ντετέκτιβ και πέντε ειδικά εκπαιδευμένοι ντετέκτιβ από το Εθνικό Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών της Gardai έφτασαν στο νησί την περασμένη Δευτέρα και θα παράσχουν τρία εκπαιδευτικά μαθήματα στην Επιτροπή Αγνοουμένων στην Κύπρο

Αν και τα λείψανα

1.036 ανθρώπων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανάκτηση των υπολειμμάτων άλλων.

Ο επικεφαλής του τμήματος, Ger Egan, ο οποίος έχει την ευθύνη για όλες τις ειδικές μονάδες που συνδέονται με το Εθνικό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Garda, επιβεβαίωσε ότι οι Ιρλανδοί αξιωματικοί παρέχουν υποστήριξη στη ΔΕΑ.

Ο ανώτερος αξιωματικός είπε: «Αυτή η πρωτοβουλία εγκρίθηκε από τον Επίτροπο της Garda, Ντρου Χάρις, μετά από αίτημα βοήθειας που υποβλήθηκε από τη ΔΕΑ, δεδομένης της εμπειρίας μας στη διερεύνηση ιστορικών εγκλημάτων».

«Οι ερευνητές μας θα πραγματοποιήσουν τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια για υπαλλήλους της ΔΕΑ ως μέρος της διαδικασίας για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στις συνεντεύξεις, να βελτιώσουν τις στρατηγικές συλλογής πληροφοριών και να παράσχουν την τεχνογνωσία μας στη διαδικασία λήψης λεπτομερών καταθέσεων από μάρτυρες.

«Ελπίζουμε επίσης να τους βοηθήσουμε με στρατηγικές σχετικά με την ανάκληση μνήμης και ελπίζουμε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να βοηθήσει τη ΔΕΑ να ανακτήσει περισσότερα υπολείμματα».

Καθώς η ομάδα της Garda συνεχίζει να παρέχει βοήθεια στην Κύπρο , άλλοι ντετέκτιβ της μονάδας συνεργάζονται επίσης με συναδέλφους σε άλλες χώρες σε διεθνείς έρευνες.

Μία από τις υποθέσεις είναι η έρευνα εγκλημάτων πολέμου της Κοινής Ομάδας Έρευνας για τη δολοφονία του εικονολήπτη του Fox News και του Ιρλανδού Pierre Zakrzewski στην Ουκρανία στις 14 Ιουνίου 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα