Ειδήσεις σε 5: ΔΗΣΥ, τιμή ρεύματος,κλοπή διαμαντιού, Φιλανδία-ΝATO και Twitter

Υποβολή υποψηφιοτήτων ΔΗΣΥ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στον ΔΗΣΥ  που ξεκίνησε η ώρα 9 το πρωί.

Τα  δέκα άτομα υπέβαλαν υποψηφιότητες για  τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων και  για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, μελών του Πολιτικού Γραφείου και της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ (Η Ουρανία Σχίζα έχει εκλεγεί αφού δεν υπήρξε ανθυποψήφια).

Ψηφοφόροι θα εκλεγούν απευθείας από τη βάση του ΔΗΣΥ στις 6 Μαίου.

 Για τις εκλελεγμένες 25 θέσεις του Πολιτικού Γραφείου υποψηφιότητες υποβλήθηκαν τόσο στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ

όσο και ηλεκτρονικά. Η Πρόεδρος του Κόμματος Αννίτα Δημητρίου έστειλε μήνυμα ενότητα σημειώνοντας πως  ενωμένοι «προχωράμε για να διασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας, για ένα ισχυρό ΔΗΣΥ».

Απρίλιος: Έρχονται μειώσεις στoυς λογαριασμούς ΑΗΚ

Μειωμένοι θα είναι οι λογαριασμοί ρεύματος τον Απρίλιο, όπως ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο.

Όπως ανέφερε, η μείωση θα είναι της τάξεως του 6,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυτό οφείλεται στη μείωση των τιμών των καυσίμων.

Η τιμή της κιλοβατώρας, όπως εξήγησε, από 29,5 σεντ θα είναι 27,5 σεντ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και της χορηγίας του κράτους.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι οι τιμές του ηλεκτρισμού στην Κύπρο παραμένουν υψηλές, ενώ σημείωσε και την αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου που προκάλεσε η απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ, που αναπόφευκτα θα έχει αντίκτυπο.

Κλοπή διαμαντιού 5 καρατίων

Τους τρεις δράστες της κλοπής του πανάκριβου διαμαντιού από κοσμηματοπωλείο της Γερμασόγειας εξακολουθεί να αναζητεί η Αστυνομία. Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς (σ.σ δυο άνδρες και μια γυναίκα) οι οποίοι ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου να τοποθετήσει το διαμάντι σε λευκό χαρτί προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητά του. «Ενδεχομένως να δοκιμάσουν ξανά να αποσπάσουν από κοσμηματοπωλεία με τον ίδιο τρόπο», και γι’ αυτό δίδονται λεπτομέρειες στη δημοσιότητα ανέφερε ο κ.Ανδρέου.

Σημείωσε ακόμη ότι ένας εκ των δραστών είχε επισκεφθεί προ τριών βδομάδων το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να κατασκευάσει το ομοίωμα με το οποίο αντικατέστησαν το αυθεντικό διαμάντι.

Ένταξη Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία έγινε σήμερα επίσημα το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ. Η είσοδος της Φινλανδίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία γίνεται την ημέρα της επετείου της υπογραφής της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, στις 4 Απριλίου 1949, επισήμανε ο Στόλτενμπεργκ.

Κατά τη διάρκεια τελετής που θα διοργανωθεί σήμερα το απόγευμα, στο περιθώριο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών τoυ ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η φινλανδική σημαία θα υψωθεί μαζί με τις άλλες συμμαχικές σημαίες, παρουσία του Φινλανδού Προέδρου Σαουλί Νιινίστο.

Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ήθελε να απομακρυνθούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ από τις χώρες-μέλη της Ανατολικής Ευρώπης και να κλείσουν οι πόρτες του ΝΑΤΟ σε νέα μέλη, αλλά αντ' αυτού η απάντηση που παίρνει είναι «μεγαλύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας» και η ένταξη της Φινλανδίας.

Έκανε «φτερά» του πουλί του Twitter

Μία ακόμα μεγάλη αλλαγή στο Twitter έφερε ο μεγιστάνας Έλον Μασκ . Από σήμερα άλλαξε το περίφημο λογότυπο του Twitter με το μπλε πουλί και το αντικατέστησε με το Shiba Inu, το εικονικό λογότυπο του Dogecoin.

'Όπως είχα υποσχεθεί" έγραψε στο σχετικό tweet- ανακοίνωσής του ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος ποστάροντας μάλιστα και φωτογραφία από συνομιλία που είχε με έναν χρήστη του Twitter. Τότε τον παρότρυνε, μετά την αγορά της πλατφόρμας, να αλλάξει το σήμα με αυτό του dogecoin και... το έκανε.

As promised pic.twitter.com/Jc1TnAqxAV

— Elon Musk (@elonmusk) April 3, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ειδήσεις, ΔΗΣΥ, Φιλανδία#45ΝATO, Twitter,eidiseis, disy, filandia#45nATO, Twitter