Ελεγκτική Υπηρεσία: Στην κατηγορία υψηλού ρίσκου για θέματα διαφθοράς το ΥΠΑΜ

Στον Διεθνή Οργανισμό Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων (INTOSAI) θα προσφύγει η Ελεγκτική Υπηρεσία σχετικά με μη υποβολή από Υπουργείο Άμυνας και ΓΕΕΦ ζητηθέντων στοιχείων για τους κληρωτούς στρατιώτες / αξιωματικούς που υπηρετούν στα γραφεία του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, αναφέρθηκε στις κόντρες της Ελεγκτικής με τη νέα κυβέρνηση.
«Η ευχή μας ήταν ότι με τη νέα

διακυβέρνηση θα υπήρχε μια φρέσκια ματιά στους τρόπους αντιμετώπισης μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας όπως είναι η Ελεγκτική Υπηρεσία. Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα δεν είναι καθόλου καλά».

Αναφερόμενος στην άρνηση της Κυβέρνησης να δώσει άδεια στην Ελεγκτική Υπηρεσία σε στοιχεία είπε ότι «την προηγούμενη φορά που μας αρνήθηκαν στοιχεία στους φακέλους πολιτογραφήσεων μας είχα πει ότι αυτή η άρνηση θα ήταν προσωρινή, τώρα μας είπαν ότι είναι μόνιμη. Μας είπαν ότι ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός επιλέγουν οι ίδιοι τους συνεργάτες τους. Μιλάμε για περίπου 15 φαντάρους κληρωτούς που αντί να υπηρετούν σε μονάδες υπηρετούν στα μετόπισθεν φτιάχνοντας καφέδες στο Υπουργείο Άμυνας.

Αυτή είναι η καταγγελία που μας δόθηκε, πρέπει να δούμε αν υπήρξε αύξηση στις ανάγκες των ΣΥΟΠ για να γίνει αυτή η μετακίνηση. Πέραν του γεγονότος της αύξησης της δημόσιας δαπάνης εγείρονται και θέματα τάξης, η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή».

Συνέχισε λέγοντας, «η καταγγελία λέει ότι ο ένας είναι γιος αξιωματούχου και μάλιστα με το πέρας της θητείας του τον διαδέχθηκε ο ξάδερφος του στην ίδια θέση και ο άλλος είναι γιος εν ενεργεία Υπουργού.

Πολλές φορές στο παρελθόν το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας είχε αναγνωρίζει κάποιες συστάσεις μας και μάλιστα είχε κάνει πολλές προσπάθειες να υλοποιήσει τις συστάσεις των συναδέλφων, αυτή τη στιγμή υπήρχε πλήρης άρνηση άρα δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταγγείλουμε το θέμα στον Διεθνή Οργανισμό Ελεγκτικών Ιδρυμάτων».

Επεσήμανε ότι το Υπουργείο Άμυνας πλέον για την Ελεγκτική Υπηρεσία έχει πέσει στην κατηγορία υψηλού ρίσκου για θέματα διαφθοράς. «Ως εκ τούτου για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας δεν θα παρίστανται συνάδελφοι στα συμβούλια προσφορών και στις συνεδριάσεις.  Θα κάνουμε μόνο εκ των υστέρων έλεγχο γιατί δεν θέλουμε να είμαστε μέρος μιας οποιασδήποτε διαδικασίας εξαιτίας της υψηλής κατηγοριοποίησης σε θέματα διαφθοράς όλου του Υπουργείου Άμυνας» είπε ο κ. Πετρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα