Εν μέσω καραντίνας η Μπάγερν θυμήθηκε την Ανόρθωση! (vid)

Η Μπούντεσλιγκα ευρίσκεται αυτή τη στιγμή πιο κοντά από κάθε άλλο προηγμένο πρωτάθλημα στην επιστροφή στη δράση, καθώς εδώ και δύο εβδομάδες οι σύλλογοι έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις (με όλους τους αναγκαίους περιορισμούς), ωστόσο ακριβής ημερομηνία συνέχισης της σεζόν δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Στην προσπάθεια να «γεφυρώσει» το κενό και να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των φίλων της η Μπάγερν φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα της μια σειρά αφιερωμάτων στα πιο θρυλικά νοκ

άουτ παιχνίδια της ανά δεκαετία.

Σε αυτήν του 1980 την τέταρτη θέση μεταξύ 12 αναμετρήσεων καταλαμβάνει ο εντός έδρας αγώνας με την Ανόρθωση στον α’ γύρο του Κυπέλλου UEFA. Μετά το 1-0 στην Κύπρο, στο πρώτο παιχνίδι, οι Βαυαροί «πετούσαν φωτιές» στο Μόναχο και θριάμβευσαν 10-0 της «Κυρίας».

«Μάλλον ελάχιστοι φίλοι της Μπάγερν γνωρίζουν ή θυμούνται την Ανόρθωση Αμμοχώστου. Ωστόσο, στις 28 Σεπτεμβρίου 1983, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA ο σύλλογος έγραψε ένα κομμάτι ιστορίας απέναντι στους Κυπρίους. Το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα που εδρεύει στη Λάρνακα έληξε με μια μη εντυπωσιακή νίκη της Μπάγερν με 1-0, αλλά στο δεύτερο ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε και η παρέα του έστησαν ένα πάρτι με γκολ. Όταν ο Κλάους Άουγκενταλερ σημείωσε στο 80ό λεπτό το τρίτο τέρμα του στη βραδιά, το σκορ στον ηλεκτρονικό πίνακα του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου έγινε διψήφιο και η Ανόρθωση ηττήθηκε με 10-0. Μέχρι σήμερα παραμένει η ευρύτερη νίκη της Μπάγερν σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα