Ένα Επάγγελμα με Μεγάλη Ζήτηση , Χωρίς Ανεργία και με Άμεση Εργοδότηση

Ο Τεχνολόγος Ακτινολόγος – Ακτινοθεραπευτής  είναι ένα σύγχρονο επάγγελμα, στενά συνυφασμένο με την τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων ετών, το οποίο κατηγοριοποιείται στους επαγγελματίες υγείας  και εντάσσεται στο τομέα των  παραϊατρικών επαγγελμάτων. Ο Τεχνολόγος Ακτινολόγος – Ακτινοθεραπευτής είναι ο αναπόσπαστος συνεργάτης των Ακτινολόγων και Ακτινοθεραπευτών Ιατρών σε ένα σύγχρονο Ακτινοδιαγνωστικό ή Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο.

Τα στοιχεία των τελευταίων ετών κατατάσσουν το επάγγελμα του Τεχνολόγου Ακτινολόγου – Ακτινοθεραπευτή ως ένα από τα πιο εξελισσόμενα

επαγγέλματα  του παραϊατρικού τομέα, το οποίο εξασφαλίζει στους πτυχιούχους του κλάδου τη  δυνατότητα άμεσης εργοδότησης.

Τα τελευταία χρόνια που διανύουμε, η εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που έχει αυξήσει κατακόρυφα την ζήτηση εργοδότησης  Τεχνολόγων Ακτινολόγων – Ακτινοθεραπευτών. Η ζήτηση αυτή έχει δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες άμεσης εργοδότησης στους απόφοιτους του κλάδου και έχει οδηγήσει σε απορρόφηση, σε μεγάλο βαθμό, του συνόλου τόσο των εγχώριων αποφοίτων όσο και των αποφοίτων εξωτερικού και έχει δημιουργήσει σημαντικό αριθμό επιπλέον κενών θέσεων εργασίας. Μέσα από αυτές τις ευοίωνες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, το επάγγελμα του Τεχνολόγου Ακτινολόγου και Ακτινοθεραπευτή έχει αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική για εργοδότηση   πέραν από τους υφιστάμενους τεχνολόγους και τους νεοεισερχόμενους φοιτητές που θα αποφασίσουν να το ακολουθήσουν. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι στο Δημόσιο τομέα προσλαμβάνονται στην μισθολογική κλίμακα Α8.

Προαπαιτούμενη προϋπόθεση για εργοδότηση στην Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία[Ν.23(I)/2011], είναι  οι Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι – Ακτινοθεραπευτές να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, τριετούς τουλάχιστον κύκλου φοίτησης, στην ακτινοτεχνολογία ή ραδιολογία-ακτινολογία ή ακτινοδιαγνωστική ακτινογραφία ή ακτινοθεραπευτική ακτινογραφία ή ακτινοθεραπεία, αναγνωρισμένο από τη χώρα απόκτησής του και το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ).

Στην Κύπρο,  το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου  είναι το μόνο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη Κύπρο το οποίο, έχει εναρμονιστεί πλήρως με την τρέχουσα νομοθεσία και προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένο Πτυχίο Ακτινοδιαγνωστικής και Ακτινοθεραπείας και ιδιαίτερα με γλώσσα διδασκαλίας την Ελληνική.

ΘΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πρόεδρος Παγκύπριου Συλλόγου

Εγγεγραμμένων Τεχνολόγων Ακτινολόγων – Ακτινοθεραπευτών

(ΠΣΕΤΑΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα