Ενδιαφέρον για συνεργασία από όλες τις χώρες, λέει ο ΔΣ του CMMI

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία από όλες τις χώρες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (Cyprus Marine and Maritime Institute – CMMI) Ζαχαρίας Σιόκουρος, σημειώνοντας παράλληλα ότι εντείνονται οι προσπαθειες για το μέλλον του πλανήτη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ με αφορμή την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης

μεταξύ της Κοινοπολιτείας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο σήμερα ο κ. Σιόκουρος ανέφερε ότι το CMMI έχει ως ευρύτερο ερευνητικό στόχο την επίλυση των πιο σημαντικών προκλήσεων που συνδέονται με τη Γαλάζια οικονομία οι οποίες είναι πολλές, πολυδιάστατες και απαιτούν συνεργασία όχι μόνο διαφορετικών επιστημονικών πεδίων, άλλα διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών.

Ασχολούμαστε, είπε, με όλους σχεδόν τους τομείς που εμπλέκονται με το χώρο, είτε αυτοί είναι η θάλασσα η τεχνολογία, η τεχνολογία των πλοίων, η ρομποτική της θάλασσας, η παρατήρηση στη θάλασσα, τα θαλάσσια οικοσυστήματα,το περιβάλλον της θάλασσας, η θαλάσσια βιοτεχνολογία, η πολιτική για τη θάλασσα αλλά ταυτόχρονα και η ενάλια αρχαιολογία.

Άρα συνέχισε ο κ. Σιόκουρος έχουμε ένα τεράστιο εύρος δραστηριοτήτων και συμμετέχουμε σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Μίλησε για την σημαντικότητα της σημερινής υπογραφής του Μνημονίου Συναντίληψης για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο τέτοιο κέντρο που δημιουργείται εντός Κοινοπολιτείας και ο ρόλος της Κύπρου θα είναι σημαντικός.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε «πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία από όλες τις χώρες».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα