Έντονο φραστικό επεισόδιο Μπέρμποκ-Νετανιάχου γράφει η Bild-Απορρίπτει το ΥΠΕΞ

Για έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Γερμανίδας Υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το οποίο επιβεβαιώνουν όπως σημειώνει οι πηγές της, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild, αλλά απορρίπτει το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξε μεγάλη ένταση στη συνάντηση Μπέρμποκ-Νετανιάχου, με αφορμή τη Γάζα, όταν η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα πεινούν» και ο Νετανιάχου της «έδειξε φωτογραφίες που δείχνουν το

αντίθετο».

Η κ. Μπέρμποκ τον ρώτησε «δηλαδή οι άνθρωποι μας εκεί μας λένε ψέματα;» με το Ισραηλινό Πρωθυπουργό να φέρεται να απαντά σε ιδιαίτερα έντονο ύφος «μην μου υψώνεις εμένα τη φωνή σου. Εμείς δεν είμαστε ναζί να αφήνουμε τον κόσμο να πεθαίνει από την πείνα».

Να σημειωθεί πως αντίστοιχο ρεπορτάζ μετέδωσε και το ισραηλινό κανάλι Channel 13.

To γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τα ανωτέρω ρεπορτάζ εσφαλμένα και αποπροσανατολιστικά.

Το ίδιο έπραξε και ο Πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ, ενώ από την Ιταλία η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε θυμωμένη με όσα μεταδίδονται και πως είχε επικοινωνία με το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, το οποίο και της επιβεβαίωσε πως δεν ευθύνονται αυτοί για τα όσα μεταδίδονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έντονο, Μπέρμποκ#45Νετανιάχου, Bild#45Απορρίπτει, ΥΠΕΞ,entono, berbok#45netaniachou, Bild#45aporriptei, ypex