Εορτάστηκαν τα 25 χρόνια ζωής του Παιδικού Μουσείου Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια ζωής του Παιδικού Μουσείου Κύπρου. Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Κλαίρης Αγγελίδου, πρώην Υπουργού Παιδείας και Επίτιμης Προέδρου του Παιδικού Μουσείου Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση

του Παιδικού Μουσείου, η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, εξέφρασε την υποστήριξή της στο έργο του Παιδικού Μουσείου με στόχο για δημιουργία ενός υγιούς μέλλοντος για τα παιδιά, μέσα από σειρά δράσεων και πολιτικών. Σημείωσε ότι καθότι λείπει η στέγη, ο φυσικός χώρος από το Παιδικό Μουσείο Κύπρου, θα εργαστεί μαζί με την Υφυπουργό Πολιτισμού προς την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παιδικού Μουσείου Κύπρου, Κλαίλια Σουρμελή Σκοτεινού, δήλωσε ότι νιώθουμε πραγματική υπερηφάνεια όταν βλέπουμε νεαρά παιδιά να αναδύονται, όχι μόνο ως παραδείγματα για τη νεολαία, αλλά και για όλη την κοινωνία. Τόνισε ότι τα παιδιά έχουν τεράστιες δυνατότητες, φτάνει να υπάρχουν οι κατάλληλοι θεσμοί και άτομα για να τα βοηθήσουν.

Στη συνέχεια έγινε αναδρομή στα 25 χρόνια ζωής του Παιδικού Μουσείου Κύπρου.

Ακολούθησε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης με μελωδίες συνόλων της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, της Ακαδημίας και του πρωτοποριακού προγράμματος της ΣymphoΠedia. Στο τέλος του καλλιτεχνικού προγράμματος δόθηκε η ευκαιρία σε παιδιά που παρακολουθούσαν την εκδήλωση να ανεβούν στην σκηνή και να συμμετάσχουν τραγουδώντας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Χριστίνα Παυλίδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα