Επαναρχίζει η εκδίκαση 3ης υπόθεσης Τρ.Κύπρου - Ο ΓΕ εκ μέρους ΚΔ

Προτού αραιώσουν τα "μαύρα σύννεφα" πάνω από την Δικαιοσύνη, οι μάχες επαναρχίζουν.

Μετά τις δημόσιες καταγγελίες και τον σάλο γύρω από τα θέματα τήρησης αρχών αμεροληψίας από δικαστές σε δύο εφέσεις για την Τράπεζα Κύπρου, όλα τα βλέμματα στρέφονται, πλέον, εκεί που έπρεπε να ήταν εξ αρχής, στις δικαστικές αίθουσες.

Κάποιοι από τους βασικούς πρωταγωνιστές παραμένουν ίδιοι.

Την Παρασκευή, επαναρχίζει η εκδίκαση

της τρίτης υπόθεσης της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με την επαναταξινόμηση ομολόγων.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση στο ΣΙΓΜΑ, εκ μέρους της Δημοκρατίας, θα παρουσιαστεί ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Κώστας Κληρίδης αναμένεται να αιτηθεί νέα αναβολή της υπόθεσης, επικαλούμενος την εκκρεμούσα εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η Νομική Υπηρεσία για την ίδια υπόθεση.

Η έφεση στοχεύει σε ανατροπή της απόφασης του Κακουργιοδικείου, στις 14 Δεκεμβρίου 2018, να αθωώσει δύο εκ των εφτά κατηγορουμένων, τους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή.

Το δικαστήριο είχε αποδεχθεί την θέση των δικηγόρων υπεράσπισης περί κατάχρησης διαδικασίας λόγω κοινού θεμέλιου γεγονότων με τις δύο άλλες ποινικές υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου.

Κατά την ακρόαση της Παρασκευής, οι δικηγόροι υπεράσπισης, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Πόλυς Πολυβίου, Κρίς Τριανταφυλλίδης και Αλέκος Μαρκίδης, αναμένεται να ζητήσουν αναστολή της υπόθεσης με δικαίωμα επαναφοράς από την Γενική Εισαγγελία και όχι αναβολή, που είναι το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα