Επίσκεψη στους βετεράνους του ΑΚΕΛ, Χαρή και Φαίδρα Χριστοδούλου

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Γραμματείας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, με επικεφαλής τον Χρίστο Χριστόφια, Επαρχιακό Γραμματέα και βουλευτή Κερύνειας, επισκέφθηκε σήμερα τους βετεράνους του Κόμματος Χαρή και Φαίδρα Χριστοδούλου στην οικία τους. Ο 95χρονος, σήμερα, Χαρής Χριστοδούλου υπήρξε ανάμεσα στα 135 στελέχη του ΑΚΕΛ που συνελήφθησαν την 13η Δεκεμβρίου του 1955 από τους Βρετανούς, στην τότε πρωτοφανή επιχείρηση που εξαπολύσαν οι αποικιοκράτες

σε όλη την Κύπρο, με συλλήψεις, λεηλάτηση των γραφείων του Κόμματος και κατάσχεση της περιουσίας του,  ενώ την επομένη μέρα, με διάταγμα, το ΑΚΕΛ και οι οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος τέθηκαν εκτός νόμου.

Επίσης, ο Χαρής Χριστοδούλου υπήρξε για πολλά χρόνια ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ στην Αγλαντζιά,με πλούσια κοινωνική και εθελοντική δράση και προσφορά στην τοπική κοινωνία. Η 86χρονη, σήμερα, Φαίδρα Χριστοδούλου υπήρξε για χρόνια γραμματέας της ΠΟΓΟ Αγλαντζιάς, με επίσης πλούσια δράση
και προσφορά στην τοπική κοινωνία. Τόσο ο Χαρής όσο και η Φαίδρα, αποτελούν φωτεινά παραδείγματα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης στα ιδανικά του σοσιαλισμού – κομμουνισμού και τους αγώνες για μια ποιοτικά καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.

Κατά την επίσκεψη, η αντιπροσωπεία πέραν από το ότι άκουσε τις ιστορικές μαρτυρίες των δύο βετεράνων, παρέλαβε και αρκετό έντυπο υλικό που διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια ο Χαρής Χριστοδούλου, το οποίο θα παραδοθεί στο αρχείο του Κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα